Matematik
Koordinatsæt
17. maj 2007 af
omallycat (Slettet)
hvordan beregnes koordinatsættet til Q. Når f(x)=x^2-3x-4 / x^2+1
tangenten t: y=-3x-4
Tangenten t har udover punktet P(0,f(0)) yderligere et punkt Q tilfælles med grafen f.
tangenten t: y=-3x-4
Tangenten t har udover punktet P(0,f(0)) yderligere et punkt Q tilfælles med grafen f.
Svar #1
17. maj 2007 af mathon
f(x)=x^2-3x-4 / x^2+1
skæring med y = -3x-4
-3x-4 = y = (x^2-3x-4)/(x^2+1)
(x^2-3x-4)/(x^2+1) = -3x-4
x^2-3x-4 = (-3x-4)*(x^2+1), hvoraf
3x^3 + 5x^2 = 0
eller
x^2(3x+5) = 0.......
skæring med y = -3x-4
-3x-4 = y = (x^2-3x-4)/(x^2+1)
(x^2-3x-4)/(x^2+1) = -3x-4
x^2-3x-4 = (-3x-4)*(x^2+1), hvoraf
3x^3 + 5x^2 = 0
eller
x^2(3x+5) = 0.......
Svar #2
17. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Start med at finde punktet P. Det ses at være (0,-4). Kald så punktet Q = (xq,yq) og sæt den ind i ligningen for grafen.
Du skal så 2 ligninger, men hvilke. Prøv selv.
Jeg fik -5/3 på x.
V.h.
Erik Morsing
Du skal så 2 ligninger, men hvilke. Prøv selv.
Jeg fik -5/3 på x.
V.h.
Erik Morsing
Svar #3
18. maj 2007 af omallycat (Slettet)
svar 1: når du så har ligningen x^2(3x+5)=0 hvordan kommer du så frem til et koordinatsæt derfra?
Skriv et svar til: Koordinatsæt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
