Matematik

sin(v) og cos(v)

18. maj 2007 af omallycat (Slettet)
jeg skal bestemme sin(v) og cos(v). I opgaven er en figur hvoraf det fremgår at sin(v)=kvadratrod(5/3
Hvordan finder man så cos(v) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2007 af HenrietteB (Slettet)

så siger du sinus i minus første til kvadratrod(5/3), hvorved du finder vinklen v. Du tager da cos til denne vinkel

Svar #2
18. maj 2007 af omallycat (Slettet)

min lommeregner brokker sig lidt når jeg prøver at tage sinus i minus første til kvadratrod(5/3) - det vil den ikke?!

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2007 af Waterhouse (Slettet)

En mere direkte metode er at bruge grundrelationen:

sin(v)^2+cos(v)^2=1

Svar #4
18. maj 2007 af omallycat (Slettet)

nu kom det til at virke, men der må være en anden metode for opgaven skal kunne løses uden hjælpe midler (lommeregner) :)

Svar #5
18. maj 2007 af omallycat (Slettet)

hvordan ville du bruge den grundrelation i mit tilfælde ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2007 af iB (Slettet)

#4
Jep!

Brug enhedscirklen og Pythagoras. Cos er jo 1. koordinaten, mens sin er 2. koordinaten til det aktuelle punkt på enhedscirkelen. Tegner du en radius ud til punktet, og en linie ned til 1. aksen, har du en retvinklet trekant med en hypotonyse på 1, og hhv sin og cos som kateter. Dermed kan du let udregne cos(v) til 1-(5/3)

Svar #7
18. maj 2007 af omallycat (Slettet)

svar 6:
jeg for 1+(5/3) hvad gør jeg galt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2007 af iB (Slettet)

Hov, jeg har vist været lidt for hurtig med mine udregninger:

Hvis a=sin(v), b=cos(v) og c=1

a^2 + b^2 = c^2
(5/3) + b^2 = 1
b = KVROD(1-(5/3)) = cos(v)

Hvis jeg skal hjælpe dig med at finde din fejl, er du nød til at skrive dine udregninger her.

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. maj 2007 af ibibib (Slettet)

5/3 > 1 og det går ikke.

Svar #10
18. maj 2007 af omallycat (Slettet)

svar 8: Nu kan jeg godt forstå det du skriver, men når du sætter (5/3) ind på a's plads, mangler der så ikke et kvadratrod tegn? i opgaven er sin(v) jo kvadratrod(5)/3

Svar #11
18. maj 2007 af omallycat (Slettet)

ahh nej undskyld du ophæver jo self kvadratroden via potensen med det samme - undskyld :)

Svar #12
18. maj 2007 af omallycat (Slettet)

svar 8: men min facit liste siger at svaret skal være 2/3 - og så vidt jeg kan se får du et facit der hedder: cos(v)=KVDROD(1-(5/3)) ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. maj 2007 af iB (Slettet)

#11
ibibib har dog et ret godt point, som jeg helt har overset: Hvordan kan sin(v) være større end 1???

Brugbart svar (0)

Svar #14
18. maj 2007 af iB (Slettet)

#12
Arghhhhhh!!! Så først nu din lille frækkert med at det er (kvadratrod(5))/3 -Sørg for at have orden i de parenteser, ellers har vi ikke en chance! :-)

Metoden holder alligevel stadig, og med den nye sin(v) bliver det også 2/3 hvis du regner på det.

Brugbart svar (0)

Svar #15
18. maj 2007 af iB (Slettet)

Hvis a=sin(v), b=cos(v) og c=1

a^2 + b^2 = c^2
(5/9) + b^2 = 1

-Regn selv resten ...

Skriv et svar til: sin(v) og cos(v)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.