Matematik
Hullets koordinater/polynomiumsbrøk
20. maj 2007 af
KatrineHaug (Slettet)
Hejsa!
Jeg har en opgave i matB med en funktion som lyder:
f(x)=(6x^2+18x-60)/(2x^2+12x+10)
Jeg skal bestemme koordinaterne på det hul, som er på grafen, og det kan jeg ikke rigtig få til at stemme. Jeg har fundet ud af at tæller og nævner har det fælles nulpunkt -5.
Er der noge, som kan hjælpe?
Jeg har en opgave i matB med en funktion som lyder:
f(x)=(6x^2+18x-60)/(2x^2+12x+10)
Jeg skal bestemme koordinaterne på det hul, som er på grafen, og det kan jeg ikke rigtig få til at stemme. Jeg har fundet ud af at tæller og nævner har det fælles nulpunkt -5.
Er der noge, som kan hjælpe?
Svar #1
20. maj 2007 af blackduck (Slettet)
Når du har fundet ud af, at x=-5 er rod i begge polynomier, kan du forkorte med (x-(-5))=(x+5). Hvis du gør det fås:
f(x)=6x-12/2x+1
Vi ser nu at -5 ikke er rod i 2x+1. Hvis man så indsætter -5 i udtrykket ovenover, får du y-koordinaten til hullet.
f(x)=6x-12/2x+1
Vi ser nu at -5 ikke er rod i 2x+1. Hvis man så indsætter -5 i udtrykket ovenover, får du y-koordinaten til hullet.
Skriv et svar til: Hullets koordinater/polynomiumsbrøk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
