Biologi

Brintrapport

15. januar 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg skal skrive en rapport om brint, men jeg kan ikke rigtig finde noget på nettet, selv om jeg har brugt adskillige timer på det, så jeg tænkte på, om I havde noget materiale, som jeg kan låne?
1000 tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2003 af Casanova (Slettet)

Leder du efter informationer om brint..? fx, hvordan den er fremstillet?

Svar #2
16. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

ja, fremstilling, historisk baggrund og evt. forsøg
Har du noget, jeg kan bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2003 af Casanova (Slettet)

Brint fremstilling

Brint kan fremstilles ved spaltning af vand ( elektrolyse ) ( H2O + energi = H2 + ½ O2 ).
Biproduktet ved processen er ilt O2, der kan benyttes ved forbrændingen af brint,
idet der ikke dannes nogen skadelige forbindelser. Ved forbrænding af brint i atmosfæren
(luft) dannes uønskede biprodukter i form af kvælstofilter (NOx). En sammenligning mellem
forbrændingsmotorer, der kører på benzin og brint, falder dog klart ud til fordel for brint i
i denne henseende. Ved elektrolyse ledes en elektrisk strøm gennem vand, som derved spaltes
i brint og ilt. Alm. elektrolyseanlæg fungerer med en effektivitet på mellem 60 og 70%.
Brinten opsamles i glasklokker og kan i princippet transporteres på samme måde som naturgas.

Brintfremstilling ved elektrolyse:
Atomvægt 2,1 gmol = 2 g = 25 liter.1 kg brint = 12,5 m³ = 23,19 Kwh (nedre brændværdi)
Til fremstilling af 1 m ³ brint bruges 4,4 Kwh.
Elektrolysecellerne indeholder en 25%'s KOH-opløsning og de resterende 75% er destilleret vand.

Håber det er noget som du kan bruge.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2003 af RE (Slettet)

prøv at lede lidt på www.biosite.dk

Svar #5
18. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

Har ledt på biosite, men der var ikke rigtig noget, jeg kunne bruge.
Er der ikke nogle, der har nogle spændende forsøg med brint, som jeg evt. kan lave til min fremlæggelse?
Da jeg skal skrive 10-15 sider, ville det være dejligt, hvis nogle af jer havde noget materiale, som jeg kan få. Tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2003 af RE (Slettet)

hvis du skal skrive 10-15 sider må din lærer da kunne anbefale noget litteratur og komme med forslag til forsøg

Skriv et svar til: Brintrapport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.