Matematik

noget med minimum?

20. maj 2007 af Alcone (Slettet)
Er ved at lave en matematikaflevering og der er nogle enkelte små opgaver, som jeg slet ik kan huske hvordan man udregner. Det er repetitionsopgaver og den bog som jeg skal bruge har jeg afleveret, så lige nu har jeg ingen anelse om hvordan man griber denne opgave an.

Bestem minimum for funktionen f(x) = x^2 + 2/x, x>0.

Så vidt jeg kan huske.. Er det så ikke noget med at man skal løse ligningen. Altså først differentiere ligningen og så løse den ved at sige f'(x) = 0 ??
og hvad så efter det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2007 af janandersen (Slettet)

Lav en fortegnsanalyse af f', for at sikre det er et minimum, og ikke et maksimum du har fundet

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2007 af CPC (Slettet)

1) Diffenrentier ligningen
2) Sæt den differentierede lig 0
3) Du får kun en løsning (x=1) hvilket jo passer med x>0

Svar #3
20. maj 2007 af Alcone (Slettet)

hvad mener du ? Jeg har også skrevet f'(x) ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2007 af CPC (Slettet)

Det er rigtig nok det du har skrevet.. Bare forsæt sådan som du har beskrevet du vil..

Svar #5
20. maj 2007 af Alcone (Slettet)

Okay..
Har jeg differentieret ligningen rigtig?

f'(x) = 2x-2/x^2 ??

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2007 af janandersen (Slettet)

ja

Svar #7
20. maj 2007 af Alcone (Slettet)

Hvordan løser jeg den nu, når jeg sætter den differentierede løsning lig med 0?

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#7

0 = 2x-2/x^2

isoler x..

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2007 af janandersen (Slettet)

f'(x)=0 <=>
2x-2/x^2 = 0

proev herfra

Svar #10
20. maj 2007 af Alcone (Slettet)

jeg er ik god til at isolere..
noget med at man skal ha x'erne over på den ene side og tallene på den anden..

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#10
ja, x skal stå alene.

start med, at gange med x^2.

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. maj 2007 af janandersen (Slettet)

ja, svaret, x, er i #2

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

2x-2/x^2 = 0

gang med x^2

2x^3-2=0

dividere med 2

x^3-1=0

læg 1 til på begge sider af lighedstegnet

x^3=1

kvadrere med 3 på begge sider af lighedstegnet

x=sqrt(1)=1

Svar #14
20. maj 2007 af Alcone (Slettet)

AHA. har findet ud af det..
x^2*0 = 2x - 2/x^2 *x^2 --> 0 = 2x-2

x= 1



Svar #15
20. maj 2007 af Alcone (Slettet)

kan man ik også gøre sådan ^^ ?

Svar #16
20. maj 2007 af Alcone (Slettet)

jeg kan bare ikke forstå hvor du har fået 2x^3-2=0
fra? Altså 2x^3 :S

Brugbart svar (0)

Svar #17
20. maj 2007 af janandersen (Slettet)

som i #13
2x-2/x^2 = 0
gang med x^2
(2x-2/x^2)x^2 = 0x^2 (jeg tror du glemte parantesen i #14)

Svar #18
20. maj 2007 af Alcone (Slettet)

okay tusind tak.. har fundet ud af det nu :) Det tog lige sin tid, hehe

Skriv et svar til: noget med minimum?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.