Matematik

lineær....

20. maj 2007 af Camz (Slettet)
En der kan forklarer mig hvad mulighedsområde og niveaulinier er?

tak..

Camz

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2007 af Madsst (Slettet)

Det lyder som noget nyttemaksimering. Det handler formentlig om at du skal maksimerer en nyttefunktion (eller en anden funktion) under en bibetingelse (din bibetingelse er nok budgetrestriktionen). Mulighedsområdet er så de godevektorer der falder inden for dit budget. Du har formentlig begrænsningen
p1*x1+p2*x2<=M, hvoraf x2<= ( M - p1*x1 )/p2. Alle punkter der opfylder dette kriterie er så dit mulighedsområde. Hvis det handler om noget helt andet må du være mere specifik...
Niveaulinier/kurver er en måde at visualiserer funktioner i flere variable. Har du en funktion
f(x,y), er niveaukurven til denne, f(x,y)=c. Du lavet så at sige et snit i funktionen ved værdien c. Snittet giver dig de kombinationer af x og y som opfylder f(x,y)=c.
Specielt er niveaukurver til en nyttefunktion det man kalder indifferenskurver, som angiver alle kombinationer af x og y som agenter er lige glad for (deraf indifferens). Håber det hjalp lidt, ellers må du spørge igen.

Svar #2
20. maj 2007 af Camz (Slettet)

ellers jeg snakker om lineær programmering...

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2007 af Madsst (Slettet)

Uanset gælder ovenstående. En pænere tone vil i øvrigt nok sørge for mere hjælp i fremtiden...

Svar #4
20. maj 2007 af Camz (Slettet)

Undskyld...men du har vel misforstået det. Det var ikke ment på den måde...

Sorry...men tusind tak for din indsats...

Mvh,
Camilla

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2007 af Madsst (Slettet)

At optimere en funktion (om det er en nyttefunktion eller ej) under bibetingelser er netop programmering. Dit mulighedsområde er derfor, uanset hvad du programmere på, de punkter som opfylder de restriktioner du har pålagt din funktion.
Har du derfor n bibetingelser, g_i(x1,x2,...,xn)=<0, er mulighedsområdet de punkter (x1,x2,...,xn) som opfylder disse.
Niveaulinierne er som beskrevet ovenfor.

Skriv et svar til: lineær....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.