Matematik

Matematikhjælp

21. maj 2007 af Catine (Slettet)
En cirkel har centrum i (5,3)og radius 5

linjen l har ligningen: Y= 2x+3

Beregn koordinatsættet til hvert af skærringspunkterne mellem linje og cirkel.

Har siddet og nørklet med denne opgave i flere timer og den vil simpelthen ikke gå op. Er ikke i tvivl om fremgangsmåden (har sat ligningen for l ind på y´s plads i cirklen osv, men når jeg tjekker med min grafregner er det kun det ene punkt der stemmer overens med mit resultat og ja! jeg har dobbelt-tjekket alt hvad der kan dobbelt tjekkes. Men vil du, Kære medborger af studieportalen prøve at løse den og se hvad du får? Det ville være rart

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2007 af ibibib (Slettet)

(0,3) og (2,7)

Svar #2
21. maj 2007 af Catine (Slettet)

Vil du beskrive hvordan du får det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2007 af ibibib (Slettet)

(x-5)²+(y-3)² = 5²
...
5x²-10x = 0

d = 100
x = 0 v x= 2

Svar #4
21. maj 2007 af Catine (Slettet)

Jeg får hele tiden d = 80. Vil du vise hvordan du regner d ud? Og mange tak fordi du gider hjælpe

Svar #5
21. maj 2007 af Catine (Slettet)

Altså -10 i anden -4 gange 5 giver da 80 eller er det ikke sådan man skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2007 af 8808 (Slettet)

Du skal huske at gange med c-leddet, som i dette tilfælde er 0:

d = (-10)^2-4*5*0 = 100

x kan evt. også findes ved at sætte x eller 5x uden for parentes og så bruge nulreglen:

5x(x-2)=0 => x=0 v x=2

Svar #7
21. maj 2007 af Catine (Slettet)

Tusind tak:) Og irriterende alligevel at jeg ikke havde tænkt over det

Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.