Matematik

afstand fra punkt til linje

22. maj 2007 af omallycat (Slettet)
jeg skal finde afstanden fra punktet (-2,5) til linjen
y=-1/2x+1

jeg benytter formlen:
dist(p,l)=(ax+b-y)/kvadratroden af a^2+1

tælleren får jeg til 6, men nævneren har jeg problemer med. - er der nogen der gider regne den for mig? så jeg kan se hvad jeg gør forkert

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2007 af mathon


sqr((-0,5)^2+1) = sqr(1,25)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2007 af mathon


dist(p,l)=|ax+b-y|/sqr(a^2+1)

i dette tilfælde

dist(p,l)=|-0,5*x+1-y|/sqr(1,25)


dist((-2,5),l)=|-0,5*(-2)+1-5|/sqr(1,25) = 3/sqr(1,25)

Skriv et svar til: afstand fra punkt til linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.