Andre fag

løs ligning. eksamenssæt 2004

16. april 2004 af kviefarm (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med denne:

f(x) = 0,5 tan(x) + 1
g(x) = cos(x)

Løs ligningen:

(f(x)- 1) gange g(x)=0

Hvordan skal det første led forståes, er der nogen der bare kan give mig det mindste hint..

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Omskriv:

0 = (f(x)-1)*g(x) = (0,5*tan(x)+1-1)*cos(x) = 0,5*sin(x)/cos(x)*cos(x) = 0,5*sin(x).

Du skal så løse

sin(x) = 0.

Da sin(x) er periodisk, er der uendeligt mange løsninger, alle på formen

x = p*2*pi,

hvor p er et helt tal.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2004 af starF (Slettet)

(f(x)-1)*g(x)=0

<=>

0,5*tan(x)+1-1*cos(x)=0

<=>

0,5*tan(x)*cos(x)=0

<=> ( der gælder tan(x)=sin(x)/cos(x) dvs. tan(x)*cos(x)=sin(x))

0,5*sin(x)=0

<=>

sin(x)=0

<=>

x=arcsin(0)=0+p*2pi ; hvor p tilhører Z

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Øhh... er det ikke også det jeg har skrevet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2004 af starF (Slettet)

Jo, men da jeg havde tænkt mig at løse den, der havde ingen skrevet i trånden. Med andre ord, du var hurtigere end mig.

Svar #5
17. april 2004 af kviefarm (Slettet)

Hej Dominik og starF mange tak for jeres hjælp. Jeg er meget taknemmelig.

Skriv et svar til: løs ligning. eksamenssæt 2004

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.