Matematik

Differentielligning..

25. maj 2007 af Sahar (Slettet)
Hvordan skal jeg løse denne opgave.
En funktion f er løsning til differetialligningen
y´´= - 1/25 = (-0,2)^2

grafen for f går gennem punkterne A(0,3) og B (5pi/2, 2).

Bestem forskrift.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

f'' = - 1/25

f' = (-1/25)x + b

f = (-1/50)x + bx + c

Du ved hvad "c" er, så tilbage har du en ligning med 1 ubekendt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Der skal self stå:

f = (-1/50)x^2 + bx + c

Svar #3
25. maj 2007 af Sahar (Slettet)

Oki.. jeg havde forestillet mig at jeg skulle bruge.
y= C1cos(kx) + C2sin(kx)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Der er en fortegns fejl i #1.
Der mangler vel også et y?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#4 Hvor? Og hvad mener du med at der mangler et y??

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

#3
Det skal du vel også hvis du mener
y'' = -0,2^2*y

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#5 Jeg mente at der er en fortegnsfejl i #0 og ikke i #1.

Svar #8
25. maj 2007 af Sahar (Slettet)

Ja.. funktion er y´´ =( -1/25) og er en anden ordens differentialligning.
#6

Jeg har regnet det videre ( -0,2^2)

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#8 Hvis du skriver din opgave ordenteligt ind, istedet for det sjusk du har lavet, kunne jeg og sikkert også mange andre, spare en masse tid.

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2007 af Madsst (Slettet)

#3 En sådan løsning forekommer hvis det karakteristiske polynomium (*) har imaginære rødder.
I dit tifælde er (*): r^2+1/25 r = 0
r^2 + 1/25 r = r ( r + 1/25) = 0, så r = 0 v r=-1/25
Den fuldstændige løsning er derfor

y=Ae^0 + B e^(-1/25*t)

Skriv et svar til: Differentielligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.