Fysik
Resistans og temperaturstigning
26. maj 2007 af
hensker (Slettet)
Dette spørgsmål er meget lignende Lil-H's spørgsmål ...
Akkumulatorens varmekapacitet er C = 5500 J/K
Akkumulatorens indre resistans er R_i = 0,003 Ohm
Effekten er P = 180 W
e) Bestem akkumulatorens temperaturstigning efter en lygtetænding i 10 minutter.
Jeg er ikke så interesseret i facit, men mere sammenhængen mellem resistans og temperaturstigning. Altså en formel eller lign.
Tak på forhånd
Akkumulatorens varmekapacitet er C = 5500 J/K
Akkumulatorens indre resistans er R_i = 0,003 Ohm
Effekten er P = 180 W
e) Bestem akkumulatorens temperaturstigning efter en lygtetænding i 10 minutter.
Jeg er ikke så interesseret i facit, men mere sammenhængen mellem resistans og temperaturstigning. Altså en formel eller lign.
Tak på forhånd
Svar #1
26. maj 2007 af peter lind
Når P = 180 W er den afsatte energi i akkumulatore P*t
Hvis Temperaturen stiger med T grader forøges varmeenergien i akkumúlatoren med C*T. Sæt de 2 udtryk lig hinanden og du har en ligning til bestemmelse af T
Hvis Temperaturen stiger med T grader forøges varmeenergien i akkumúlatoren med C*T. Sæt de 2 udtryk lig hinanden og du har en ligning til bestemmelse af T
Svar #3
26. maj 2007 af peter lind
Korrekt. Jeg kan godt se at jeg kunne have udtrykt mig lidt klarere. Det må du undskylde.
Skriv et svar til: Resistans og temperaturstigning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
