Matematik
koordinatsæt
26. maj 2007 af
omallycat (Slettet)
jeg skal finde et koordinatsæt til punktet Q.
grafen hedder: f(x)=x/(x^2+x-12) og linjen der skær i Q hedder y=-12x
Hvordan finder jeg koordinatsættet? hvilken metode skal jeg bruge?
grafen hedder: f(x)=x/(x^2+x-12) og linjen der skær i Q hedder y=-12x
Hvordan finder jeg koordinatsættet? hvilken metode skal jeg bruge?
Svar #1
26. maj 2007 af sigmund (Slettet)
Du skal sætte f(x)=-12x, og løse ligningen. Dermed får du 1. koordinaten til skæringspunktet. 2. koordinaten fås ved indsættelse i én af de to forskrifter.
Svar #2
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)
nogen der vil prøve at regne denne opgave for mig? Kan simpelthen ikke få det rigtige
Svar #3
27. maj 2007 af mathon
f(x)=x/(x^2+x-12)= x/[(x+4)(x-3)], hvorfor
Dm(f)={x€R|x er forskellig fra -4 og x er forskellig fra 3}
skæring:
i skæringspunktet er både x- og y-koordinat identiske på de to funktionsgrafer,
hvoraf
x/(x^2+x-12) = y = -12x, x ulig -4 og x ulig 3
x/(x^2+x-12) = -12x
x = -12x(x^2+x-12)...en umiddelbart set løsning er x=0
så for x forskellig fra 0
gælder
1=-12(x^2+x-12)
eller
12x^2+12x-143=0
hvoraf
x = (-3-sqr(438))/6 = ca. -3,98807 v x = (-3+sqr(438))/6 = ca. 2,98807
NB! her er decimalerne vigtige, da x er forskellig fra
-4 og 3
y-koordinaterne beregnes ved substitution i y = -12x,
hvoraf
konklusion:
skæring
Q1(0,0), Q2((-3-sqr(438))/6,6+2sqr(438)) og
Q3((-3+sqr(438))/6,6-2sqr(438))
Skriv et svar til: koordinatsæt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
