Matematik

differentielregning

27. maj 2007 af uhanse (Slettet)
har denne funktion f(x) = x^2+1/x, x større end 0

f'(x)= 2x+(-1/x^2)

Jeg skal her bestemme koordinatsættet til det punkt på grafen for f, hvor tangenthældning er -3

vil det så sige at jeg indsætter -3 i f'(x) eller....

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

f'(x) = -3.

Svar #2
27. maj 2007 af uhanse (Slettet)

ok

-3 = 2x*(-1/x^2)

skal jeg kun finde x til -3

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal løse ligningen
-3 = 2x - 1/x².
Du skal finde positive løsninger.

Svar #4
27. maj 2007 af uhanse (Slettet)

når jeg løser denne ligning får jeg 0,5 hvis det skal være positiv og -1 hvis det skal være negativ(kan ikke bruges idenne sammenhæng)

får du samme løsning

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Ja.

Svar #6
27. maj 2007 af uhanse (Slettet)

ok dvs koordinasættet er (0,5;-3) og det er det.

super tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Nej da.

Svar #8
27. maj 2007 af uhanse (Slettet)

så er jeg forvirret nu

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

-3 er da ikke y-koordinaten. -3 er f'(½) dvs tangentens hældning.
Lav en tegning.

Svar #10
27. maj 2007 af uhanse (Slettet)

det er punktet til tangethældning, men hvad med koordinatetsættet. jeg er virkelig blind lige nu

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

x=½ er første-koordinaten. Du mangler at beregn anden-koordinaten.

Svar #12
27. maj 2007 af uhanse (Slettet)

jeg indsætter 0,5 i den oprindelig funktion

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Netop.

Svar #14
27. maj 2007 af uhanse (Slettet)

og så har jeg (0,5;2,25)

Brugbart svar (0)

Svar #15
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Det er rigtigt.

Svar #16
27. maj 2007 af uhanse (Slettet)

takker for din hjælp og tålmodighed

Skriv et svar til: differentielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.