Matematik

2 planer er parallelle

27. maj 2007 af cit (Slettet)
Vis at planen a: 2x+3y-z = 7 og planen b: -4x-6y+2z = 7
er parallelle...

skal jeg bruge normalvektorerne? altså: (2,3,-1) og (-4,-6,2)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, når normalvektorerne er parallelle er planerne parallelle.

Svar #2
27. maj 2007 af cit (Slettet)

sikkert et dumt spørgsmål.. men hvordan ser jeg, at de 2 normalvektorer er parallelle..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Hvis koordinat-sættene er proportionale
-2·(2,3,-1) = (-4,-6,2).

Svar #4
27. maj 2007 af cit (Slettet)

selvfølgelig...

Skriv et svar til: 2 planer er parallelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.