Matematik
Stamfunktioner
27. maj 2007 af
Panthers88 (Slettet)
Hvordan løser man denne opgave? Har ingen anelse om hvordan man gør ?
Mange tak :)
Funktionen f , der er givet ved f(x)=x^2-2x-3
har to stamfunktioner, hvis grafer begge har linjen y = 2 som tangent.
Bestem en forskrift for hver af de to stamfunktioner til f.
Mange tak :)
Funktionen f , der er givet ved f(x)=x^2-2x-3
har to stamfunktioner, hvis grafer begge har linjen y = 2 som tangent.
Bestem en forskrift for hver af de to stamfunktioner til f.
Svar #1
27. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Find F(x).
Dernæst finder du F'(x)=0 <=> f(x)=0, da det er x-værdierne til en vandret tangent du vil finde. Der fås 2 x-værdier, og de sættes ind i F(x)=2, hvilket giver de to forskellige k-værdier, som du var ude efter.
Dernæst finder du F'(x)=0 <=> f(x)=0, da det er x-værdierne til en vandret tangent du vil finde. Der fås 2 x-værdier, og de sættes ind i F(x)=2, hvilket giver de to forskellige k-værdier, som du var ude efter.
Svar #2
27. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)
F(x)=(1/3)x^3-x^2 -3x + k
f(x)= x^2 -2x -3 denne løses
x=3 v x=-1
F(3)=(1/3)3^3-3^2 -33 + k =2
-9+k = 2
k=11
det var den ene
F(x)=(1/3)x^3-x^2 -3x + 11
Skriv et svar til: Stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
