Matematik
Hjælp til differentialligning
28. maj 2007 af
Avanger (Slettet)
Hej jeg sidder lige og forbereder mig til matematikeksamen i morgen - har svært ved forskrifter, så jeg prøvede at lave en opgave. Ville lige høre om jeg har lavet den rigtigt ?
I modellen er antallet N af rødspætter i populationen en funktion af tiden t.
dN/dt = -0,4 * N
det oplyses, at N(2) = 5000
Bestem væksthastigheden dN/dt til tidspunktet t = 2
dN/dt = -0,4 * 5000
= - 2000
bestem en forskrift for N som fucktion af tiden t
dN/dt = -0,4 * N
N(t) = c * e^(-0,4 * t)
N(2) = c * e^(-0,4 * 2) = 5000, solver c
c = 11127,7
N(t) = 11127,7 * e^(-0,4 * t)
På forhånd tak!
I modellen er antallet N af rødspætter i populationen en funktion af tiden t.
dN/dt = -0,4 * N
det oplyses, at N(2) = 5000
Bestem væksthastigheden dN/dt til tidspunktet t = 2
dN/dt = -0,4 * 5000
= - 2000
bestem en forskrift for N som fucktion af tiden t
dN/dt = -0,4 * N
N(t) = c * e^(-0,4 * t)
N(2) = c * e^(-0,4 * 2) = 5000, solver c
c = 11127,7
N(t) = 11127,7 * e^(-0,4 * t)
På forhånd tak!
Svar #2
28. maj 2007 af Avanger (Slettet)
takker man :) har virkelig brugt lang tid på at fatte det :D
ved næste opgave står der beregn ved hjælp af stamfunktioner hvert af integralerne
integraltegn(x * e^((x^2) + 1)) og så et andet et...
problemet er bare hvad der forstås med opgaven ??? Det er det der beregn ved hjælp af stamfunktioner? Må jeg ikke bare udregne den på lommeregner ?
ved næste opgave står der beregn ved hjælp af stamfunktioner hvert af integralerne
integraltegn(x * e^((x^2) + 1)) og så et andet et...
problemet er bare hvad der forstås med opgaven ??? Det er det der beregn ved hjælp af stamfunktioner? Må jeg ikke bare udregne den på lommeregner ?
Svar #3
28. maj 2007 af Boggi2tm (Slettet)
Hmm ville jeg mene at du gerne må.. men så skal du bare udregne det som et ubestemt, istedet for bestemt og så aver [F(x)]a/b --> F(b) - F(a)
sårn ville jeg mene at den skulle takles, men har selv svært ved deslags opgaver!
sårn ville jeg mene at den skulle takles, men har selv svært ved deslags opgaver!
Skriv et svar til: Hjælp til differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
