Matematik

Skr. eks. 1A SF

29. maj 2007 af allan_sim
Kortfattede svar til 1-årigt A-niveau, standardforsøget. De er meget hurtigt gennemregnet, så der tages forbehold:

Opg. 1
a) t=-5,5
b) I=26
c) Kugle: (x-2)^2+(y+4)^2+(z-8)^2=169
Plan: -3x-4y-12z+255=0
d) 1/6 * (1+e^x)^6 + k
e) y=-8x+4
f) F(x)=1/3*x^3-2x^2+7x-5/3

Opg. 2
Plan: 2x-3y+z=0
Areal: T=0,5*sqrt(8064)~44,90
Vinkel: u=63,1
Projektion: A_beta=(-2,-20,-10)

Opg. 3
Areal: 24,66
Rumfang: 135*pi ~ 424,1

Opg. 4
Forskrift: p(t)=0,001+12926*e^(-0,042t)
p(30)=3666: prisen efter 30 døgn
p'(30)=-112: Prisfald pr. døgn efter 30 døgn
Hvor lang tid: t=61

Opg. 5
A=26
|a_b|=1,61
t=sqrt(3) v t=-sqrt(3)

Opg. 6a
N(t)=50000/(1+4e^(-0,02t))
Hurtigste vækst: N(t)=25000
N_oo=50000
t=138,6 døgn

Opg. 6b
C=(1,6,2)
l: (x,y,z)=(2,-3,5)+t*(-2,6,-12), t i R
dist(C,l)=6,71
P1=(3,-6,11) og P2=(-1,6,-13)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2007 af McMaster (Slettet)

Mit eksamenssæt består af flere af de opgaver, men ikke dem alle sammen. Er det fordi jeg bare ikke har et standardforsøgsæt?

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2007 af Niels007 (Slettet)

Forholdsvist synes mine resultater at stemme overens med dine #0, dog får jeg slet ikke samme resultater som dig i opgave 4, hvor jeg får c=497,1 og dermed helt andre tal.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2007 af jacobberget (Slettet)

Synes også det ser ud som om, at din opgave 4 er helt ude i skoven? Jeg fik konstanten til 497,1439...

Svar #4
29. maj 2007 af allan_sim

#0.
Korrekt til opgave 4

p(t)=1000+497,1*e^(-0,042t)
p(30)=1141
p'(30)=-5,92
t=80,4

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2007 af Spenzor (Slettet)

I opgave 1e skal svaret da ikke være: y= -8x+12 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2007 af Spenzor (Slettet)

hov undskyld min fejl... det er rigtigt det der står

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2007 af Guruen (Slettet)

øv, nu blev jeg lige så glad ang. opgave 4.. havde nemlig lavet den samme fejl, så tgroede lige den var rigtig.. :S

Svar #8
29. maj 2007 af allan_sim

#0.
Tillæg til svar (opgaver fra normalsættet)

Opg 1.
d) (x,y)=(4,-1)
e) t=3
f) y0=-1/2

Opg. 3
Her udregnes rumfanget først, derefter arealet.

Opg. 4
Svarer til opgave 5 i forsøgssættet.

Opg. 5
y=-2,5x+6,5
f(x)-sqrt(x^2-x-5), Dm(f)=]2,79;oo[

Opg. 6a
A=(0,0) og B=(8,0)
Tangent: y=1/3x
Arealet af M er 1,15

Opg. 6b
Svarer til opgave 4 i forsøgssættet.

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. maj 2007 af lith (Slettet)

er der nogen som kan huske om de fik i opg)5 A=14?

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. maj 2007 af Mr.Deeds (Slettet)

hvor mange point skal man have til de forskellige karakterer?

Svar #11
29. maj 2007 af allan_sim

#10.
Tabellen fra sidste år kan ses her:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/orientcensorer/matematik/2006/ma-omregning-s2006.pdf

Husk, at den kun er vejledende.

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. maj 2007 af Jargal (Slettet)

opgave 6a
jeg fik (O,O) og (7,0)
fordi x=2^3-1=7

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. maj 2007 af Jargal (Slettet)

og opgave 1 f
så fik jeg y0=1/2
er det forkert så?

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. maj 2007 af Pretsch (Slettet)

Tænkte på om der er nogle som kan forklare hvordan opgave 1, f, løses.

Jeg kan nå frem til

) F(x)=1/3*x^3-2x^2+7x + k

men hvordan bestemmes k ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
29. maj 2007 af Jargal (Slettet)

#14
så har du F(3)= 15
i stedet for x indsat 3 og det hele er lige med 15

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. maj 2007 af KickAzz (Slettet)

Har også selv bøvlet lidt med den, men er nu kommet frem til løsningen.

Du bestemmer først for hvilken x-værdi F og tangenten har samme hældning:
x^2-4x+7=3<=>
x^2-4x+4=0<=>
x = 2

Herefter bestemmes k ved at sætte F(2) lig y(2):
1/3*2^3-2*2^2+7*2+k=3*2+1<=>
8/3-8+14+k=7<=>
k=1-8/3=5/3

Nu kan forskriften for F opskrives:
F(x)=1/3*x^3-2x^2+7x-5/3

Brugbart svar (0)

Svar #17
29. maj 2007 af Jargal (Slettet)

#14
jeg troede du spurgte om normalsæt 1 e
det er forvirrende med alle de normal/standardforsøg osv.

Brugbart svar (0)

Svar #18
29. maj 2007 af Pretsch (Slettet)

hehe.. blev sgu også selv forvirret af dit svar. Men var den eneste opgave uden hjælpe midler jeg ikke kunne finde ud af.

Er der nogen kan forklare mig den sidste delopgave i opgave 5 ?

noget at opstille en lign og så løse den mht til t.

60 = cos^-1 ( .....????

Brugbart svar (0)

Svar #19
29. maj 2007 af Jargal (Slettet)

#18
ok nu håber jeg at jeg kan hjælpe=)))
jeg brugte skalaprodukt
a*b=a*b*cos60
(-3,2)*(-3-2t,2-3T)=kvadratrod(13)*kvadratrod ((-3-2t)^2+(2-3t)^2)*(1/2)

så fik +/- kvadratrod 3

Svar #20
29. maj 2007 af allan_sim

#12.
Ja, det skal selvfølgelig være (7,0). Det var blot en trykfejl.

#13.
Det skal være y0=1/2. Jeg havde af en eller anden grund læst vinkelret i stedet for parallel.

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.