Matematik

procent haster

31. maj 2007 af kurdish20 (Slettet)
hej

der står hvad er forskellen p procentpoint og procent




altså der står i min bog om det men forstod det ikke
derfor spørger jeg om i kunne forklar det bedre og måske give mig en eksempel på det håber virkelige i vil gør skal til eksam snart


når medier fortæller om opininonundersøgelser nævner de ofte betegnelsen procentpoint

feks kan tilslutningen til et parti være vokset med 4 procentpoint, med dette menes der at prtiets tilslutning er vokset fra 21 % til 25%
dette svare ikke til en stigning på 4 % af 21 % oven i de 21 % hvliket giver 21,84%

procentpoint er derfor en kort måde at forklar ændringer i procenttllene



håber for svar

takpåforhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2007 af Nicklas.sk (Slettet)

Forestil dig det på den her måde:

Nordea gav i 1998 en rente på 2,3 %
I 2007 har de valgt at sætte renten op til 4,5 %

Renten er så steget 2,2 procentpoint (4,5-2,3=2,2)
nemlig fra 2,3 % til 4,5 %.

Det vil være forkert at sige at renten er steget 2,2 %, da renten procentmæssigt fra 2,3% til 4,5 % er steget væsenligt mere:

100-100/2,3*4,5 ~ 95,65%

Svar #2
31. maj 2007 af kurdish20 (Slettet)

nå ok men jeg fortsår ikke den her 95,65%

men det betyder så at det er bedre man bruger procent end procentpoint fordi den er ikke 100 procent sikker eller ¨hva for jeg synes jeg hørte det før

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Hvis du har nogle nemme tal som for eksempel en rente der er steget fra 2,3 til 4,5 så er det jo ligegyldigt. Så er procentpoint lige så korrekt som hvis du omregner til procent.

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2007 af Esbenps

Antag, at du ved, at noget er fx 20% af noget andet.

Du får så at vide, at den næste år stiger med 5 procentpoint. Det betyder, at den stiger til 25%.

Hvis nu du fik at vide, at den stiger med 5 procent (5%), så vil den stige til 20%*1,05 = 21%, da 5 procent af 20 er 1 og dermed 20+1 = 21.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2008 af lillablomst (Slettet)

Hej, fulgte lige med her. ;)
Tænkte på, hvordan skriver man ordet procentpoint i f.eks. en problemregning? Der er jo ikke så meget plads..
Hedder det pp, %p eller noget helt andet? :D

Skriv et svar til: procent haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.