Matematik

voksende funktion

31. maj 2007 af ibibibber (Slettet)
yo yo yo alle

hvordan bestemmer man tallene a g b i en eksponentiel voksende funktion?

(jeg har en tegning i min mappe)

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2007 af mathon


y = b*a^x, hvor a>0

y2 = b*a^x2

y1 = b*a^x1

y2/y1 = a^x2/a^x1

y2/y1 = a^(x2-x1)

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

b findes ved

b = y1/(a^x1) eller b = y2/(a^x2)

Skriv et svar til: voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.