Fysik

Dumme stående bølger

02. juni 2007 af camilla9863 (Slettet)
Har været inde og læse lidt herinde allerede om hvad en stående bølge er, men er stadig ikke helt med på det

Kan en hjælpe, forklare det lidt på 9 klasses sprog :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=49869

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2007 af mathon




1) tegn en vilkårlig trekant

2) konstruer valgfrit to midtnormaler

3) med midtnormalernes skæringspunkt, D, som centrum og afstanden til en vilkårlig af trekantens vinkelspidser som radius, R, tegnes trekantens omskrevne cirkel

4) den mindste af buerne BC sættes til 2x°, den mindste af buerne AC sættes til 2y° og den mindste af buerne AB sættes til 2z°

5) ved betragtning af f.eks. trekant BDC og anvendelse af kordeformlen samt at vinkel D, der som centervinkel måles ved den bue, den spænder over fås:

a = 2R*sin(D/2) = 2R*sin(2x°/2) = 2R*sin(x°) = 2R*sin(A), da A er en periferivinkel, som måles ved det halve af den bue, den spænder over

a = 2R*sin(A)
eller

a/sin(A) = 2R

6) nøjagtig den samme bevisførelse gennemføres ved betragtning af trekanterne ADC og ADB

hvoraf

a/sin(A) = b/sin(B) =c/sin(C) 2R, der udtrykker,

at i en vilkårlig trekant ABC er forholdet mellem en vilkårlig side og sinus til den modstående vinkel konstant

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2007 af mathon

ups
#2

hører naturligvis andetsteds hjemme

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

lærer man om det i folkeskolen? :O

Jeg har aldrig hørt om stående bølger ...

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

Jeg blev nysgerrig og søgte efter stående bølger: http://homepage.svendborg-gym.dk/rk/fysik/noter/staende%20bolger/staende%20bolger.htm

Du har jo nok sandsynligvis selv søgt efter det :/

Svar #6
04. juni 2007 af camilla9863 (Slettet)

Nej.. læser på hf, men skal indimellem have det på det niveau for at forstå ;)

Skriv et svar til: Dumme stående bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.