Fysik
Bølger
03. juni 2007 af
Mamoria (Slettet)
Nogen der kan bølgeligningen?
Og måske en der kender til en super hjemmeside om bølger, da min fysikbog (Spektrum) ikke er til ret meget hjælp.
Og måske en der kender til en super hjemmeside om bølger, da min fysikbog (Spektrum) ikke er til ret meget hjælp.
Svar #1
03. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Den 2-dimentionale bølgeligning kommer her:
d_2u/dt^2 = c^2*(d-2u/dx^2+d_2u/dy^2, c^=T/p
Udtrykket i parantes er Laplace nabla^2_u(u)
d_2u/dt^2 = c^2*(d-2u/dx^2+d_2u/dy^2, c^=T/p
Udtrykket i parantes er Laplace nabla^2_u(u)
Svar #3
03. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Angående en superside, så kender jeg ikke nogen speciel, men du skal læse om begrebet vibrerende membran, på engelsk: vibrating membrane. Da forklaringen næsten kræver en god del grafik med projektioner af en krum flade på x-y planet, kan jeg ikke umiddelbart give dig mere, uden en næsten uoverskuelig indsats fra min side, og det har jeg ikke rigtig tid til.
Du må kunne se det på nettet, og det kræver jo også en god el forudsætninger for at forstå, hvad der sker.
Du må kunne se det på nettet, og det kræver jo også en god el forudsætninger for at forstå, hvad der sker.
Svar #4
03. juni 2007 af mathon
bølger super kortfattet:
Når en forstyrrelse forplanter sig gennem et eller andet medium UDEN at mediet følger med forstyrrelsen, registreres bølger for så vidt denne forstyrrelse er synlig.
bølger kan gå uforstyrret gennem hinanden
når en bølge kommer til en grænseflade, så både reflekteres og fortsætter den
karakteristisk er:
superposition
resonans
bølgelængde, lambda, frekvens, f , og udbredelseshastighed v
forbundet ved bølgeligningen:
v = lambda*f
Skriv et svar til: Bølger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
