Historie

Hvor blev romantikken til? HASTER

05. juni 2007 af Kelvoin (Slettet)
Topic siger det det meste.

Nogen der har et bud på dette?, mangler lidt inspiration..

Svar #1
05. juni 2007 af Kelvoin (Slettet)

Jeg mener hvorfor! blev den til ..

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2007 af Fætter Guf (Slettet)

HVis du kigger på en oversigt over litteraturhistoriske perioder kan du se at de svinger mellem fornuft og følelser, nærmest som et pendul. Eks.

romantikken - naturalisme - symbolisme

Hvad der lige gjorde det så'n mere konkret må du læse dig frem til i din litteraturhistorie, men du kan efter min mening altid bruge argumentet, at det var en modreaktion mod det forangående.

Håber det hjælpe en lille smule

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2007 af mathon


Romantik betegner dels en epoke i europæisk kulturhistorie, dels en særlig oplevemåde eller holdning til virkeligheden.
I 1700-tallet anvendes ordet romantisk om en digtning, der ikke følger de klassiske normer, men griber tilbage til det eventyrlige, det vilde, det dunkle, det middelalderlige, jf. den engelske betegnelse gothic.
Det har altid været svært at afgrænse romantikken præcist. Man har talt om en ”førromantik” i Europa allerede kort efter midten af 1700-tallet, og man henviste da især til den engelske følsomhedskult – ”den engelske syge” – og dens virkninger i Europa samt til Rosseaus skelsættende civilisationskritik og proklamering af den moderne individualisme. I den anden ende kan man strides om, hvornår romantikken er slut: omkring 1830 eller først omkring 1850? I musikhistorien kan man tale om en senromantik til et stykke ind i det 20. Århundrede.
Romantikken er individualismens tid – men også tiden hvor det nationale fællesskab bliver til nationalistisk ideologi.
Romantikken betyder en ny religiøsitet – men romantikken er også den epoke i hvilken driften for alvor opleves som skæbnedannende.
Romantikken hører sammen med revolutionen – men hører også sammen med reaktionen. Den søger både frihed og fællesskab, både eventyr og tryghed.
Romantikkens årsager:
har man forsøgt at beskrives ”lede ved nutiden”
som
...det nye slægtleds smerte ved det foregående århundredes hæderlige forsøg på at indkredse og overskue samfundsborgerens tilværelse, begrænse sig til praktiske opgaver og ivrigt arbejde på at forbedre menneskeheden. På alle områder forsøgte digterne og de intellektuelle at nedbryde kategorier og sprænge rammer: romantikken er grænseoverskridende. Tanken, følelsen, fantasien går imod det grænseløse, både ind i sjælens hemmelige dyb og ud i alnaturen.
Romantikken var en brand, der spredte sig over Europa og sprang over til Nordamerika. Den kom til udtryk på forskellige måder i de forskellige lande.


Svar #4
05. juni 2007 af Kelvoin (Slettet)

#3 altså at man ville have det som det skulle være, som det var lige nu, på daværende tispunkt?

opstod den ikke da man ville modreagere frankrig herunder napoleon?

Skriv et svar til: Hvor blev romantikken til? HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.