Fysik
Forskellen på varmekapacitet og specifik varmekapacitet? hjælp...
21. april 2004 af
Jolly (Slettet)
Hey, jeg sidder og bøvler med at finde ud af hvilke formler der hører til hvad...
formel 1) C=E/T
formel 2) E=c*m*T
Hvilken formel hører til varmekapacitet og specifik varmekapacitet?
Og hvornår bruger man det ene frem for det andet? hvad er forskellen mellem de to?
Håber der er nogen der kan hjælpe... på forhånd tak!
formel 1) C=E/T
formel 2) E=c*m*T
Hvilken formel hører til varmekapacitet og specifik varmekapacitet?
Og hvornår bruger man det ene frem for det andet? hvad er forskellen mellem de to?
Håber der er nogen der kan hjælpe... på forhånd tak!
Svar #1
21. april 2004 af riquelme (Slettet)
1) omhandler varmekapacitet (C), 2) omhandler specifik varmekapacitet (c)
varmekapaciteten siger noget om hvormeget energi der skal tilføres et bestemt system for at øge temperaturen 1 grad - denne energimængde afhænger (bl.a.) af systemets masse så varmekapaciteten for 2 kg vand er generelt dobbelt så stor som varmekapaciteten for 1 kg vand..
specifik varmekapacitet er varmekapacitet pr. masse - den specifikke varmekapacitet tager altså højde for ovenstående og 1 kg vand har derfor samme _specifikke_ varmekapacitet som 2 kg.. specifik varmekapacitet er (under givne omstændigheder) en materialekonstant som du kan slå op i en tabel
varmekapaciteten siger noget om hvormeget energi der skal tilføres et bestemt system for at øge temperaturen 1 grad - denne energimængde afhænger (bl.a.) af systemets masse så varmekapaciteten for 2 kg vand er generelt dobbelt så stor som varmekapaciteten for 1 kg vand..
specifik varmekapacitet er varmekapacitet pr. masse - den specifikke varmekapacitet tager altså højde for ovenstående og 1 kg vand har derfor samme _specifikke_ varmekapacitet som 2 kg.. specifik varmekapacitet er (under givne omstændigheder) en materialekonstant som du kan slå op i en tabel
Skriv et svar til: Forskellen på varmekapacitet og specifik varmekapacitet? hjælp...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
