Fysik

transformation??

07. juni 2007 af Skat1 (Slettet)
Er der nogen som vil fortælle hvorfor man laver forsøgene trefasegerator og mini elværk?
hvad kan man fortælle om forsøgene?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2007 af J.P.Hartmann (Slettet)

Du kan opstille et oscilloskop, og vise deres vekselstrøms faser og på den måde fortælle om Ac og DC.
Fortæl at det er elektromagnetisme der frembringer strømmen og så herunder fortælle om det emne.
De tre magneter snurrer rundt om sådan en spole med en jernklump.

HUsker ikke dette forsøg særlig vel, men håber dette halvtynde indlæg alligevel hjælper lidt.

mvh. Jacob

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2007 af J.P.Hartmann (Slettet)

Du kan opstille et oscilloskop, og vise deres vekselstrøms faser og på den måde fortælle om Ac og DC.
Fortæl at det er elektromagnetisme der frembringer strømmen og så herunder fortælle om det emne.
De tre magneter snurrer rundt om sådan en spole med en jernklump.

HUsker ikke dette forsøg særlig vel, men håber dette halvtynde indlæg alligevel hjælper lidt.

mvh. Jacob

Svar #3
07. juni 2007 af Skat1 (Slettet)

jo mange tak..
det er fordi jeg er ved at skrive de forsøg som jeg kunne lave, og hvad de frembringer..
du kunne lige hører dem den første:
Magnetisme

De magnetiske feltlinier=der ses at magneten er stærkes omkring polerne

Strygning af savklinge=små magneter vender sig ved strygning.

nordpol og sydpol = frastødning og tiltrækning.

mafnetisk tiltrækning =
DER VED JEG IKKE HVAD JEG KAN SIGE..
MAGNET TILTRÆKKER JERN, NIKKEL, CA. OG GA.
VED DU MÅSKE HVAD JEG KAN SIGE DER?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2007 af mathon


du ta'r en dertil specialfremstillet trefase ring - en cirkulær ring med tilslutningsklemmer 3 steder med 120° imellem - og tilkobler tre ens spoler.

Har du ikke sådan en speciel ring, ta'r du en tavlepasser og tegner en lille cirkel på eksperimentbordet og afsætter radius som korde 6 gange. Mellem hveranden af de afsatte mærker er der nu 120°.

Ved hvert af "hvert-andet-mærkerne" anbringer du en af de tre ens spoler. Alle tre inderste bøsninger forbindes til en enklt ledning og i hver af de tre

I alle tre faseledninger genereres en sinusformet spænding. Afbildet i et koordinatsystem ligger sinuskurverne gensidigt forskudt stykket 2*pi/3 (120°), hvorfor kurverne kommer til at ligge som vist i nedenstående
http://www.peecee.dk/index.php?id=50878

Ved kurvebetragtning opdager du, at spændingsforskellen mellem to faseledninger på et vilkårligt tidspunkt t er 1,7 gange den tilsvarende spændingsforskel mellem den ene af faserne og 0-lederen, som er afbildet langs x-aksen.

Teoretisk kan det eftervises, at de 1,7 helt nøjagtigt er sqr(3).

Derfor tegner man ofte en ligesidet spændingstrekant - som det ses på tegningen nederst i link'et - hvor de geometriske længder forholder sig nøjagtigt ligesådan.

I virkelig målestok kan en effektiv spænding
på 230V vekselspænding "bringes op" på sqr(3)*230V = ca. 398V




Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2007 af jaermayn (Slettet)

og har det forsøg noget med transformation at gøre?
og kan det os godt kommme under vekselstrømsgenerator?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2007 af mathon


...al vekselspænding kan transformeres...


... mini el-værket er jo udnyttelse af vekselstrømsgeneratorer...

Skriv et svar til: transformation??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.