Matematik
Lineære & Eksponentielle funktiner
09. juni 2007 af
Gulbebek (Slettet)
Hi ! denne opgave er ret mærkelig :S , nogen der forstår den og vil hjælpe ? Kan være at jeg trække det her til mundtlig mat
1) Gør rede for forskelle og ligheder med tabeludregning, graf og forskrift. Du kan f.eks. fuldføre tabellen :
_x__2__3__5___
f(x) 7
-Skal man ikke finde forstørrelsesfaktoren ? alltså 7/2?
2) Hvis a=3, når f er lineær hhv. eksponentiel, og forklar betydningen af a i de to tilfælde.
Ville blive mega glad hvis nogen gad at hjælpe
Hi ! denne opgave er ret mærkelig :S , nogen der forstår den og vil hjælpe ? Kan være at jeg trække det her til mundtlig mat
1) Gør rede for forskelle og ligheder med tabeludregning, graf og forskrift. Du kan f.eks. fuldføre tabellen :
_x__2__3__5___
f(x) 7
-Skal man ikke finde forstørrelsesfaktoren ? alltså 7/2?
2) Hvis a=3, når f er lineær hhv. eksponentiel, og forklar betydningen af a i de to tilfælde.
Ville blive mega glad hvis nogen gad at hjælpe
Svar #1
10. juni 2007 af ibibib (Slettet)
Du kan kun fuldføre tabellen i 1 hvis du kender a (eller hvis du får en anden oplysning om funktionen).
Hvis du ved at a=3 i 1 kan du gøre følgende.
f er lineær. Så gælder der at y vokser med a=3 når x vokser med 1.
Tabellen bliver
_x__2__3__5___
f(x)7__10_16
f er eksponentiel. Så gælder der at y bliver ganget med a=3 når x vokser med 1.
Tabellen bliver
_x__2__3__5___
f(x)7__21_189
Hvis du ved at a=3 i 1 kan du gøre følgende.
f er lineær. Så gælder der at y vokser med a=3 når x vokser med 1.
Tabellen bliver
_x__2__3__5___
f(x)7__10_16
f er eksponentiel. Så gælder der at y bliver ganget med a=3 når x vokser med 1.
Tabellen bliver
_x__2__3__5___
f(x)7__21_189
Skriv et svar til: Lineære & Eksponentielle funktiner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
