Matematik

lineær funktion

23. april 2004 af funkyfrog (Slettet)
Hvad betyder dette: Vis at opløsningens temperatur med god tilnærmelse er en lineær funktion f af den opløste mængde ammoniumnitrat?
Hvordan skal jeg løse den opgave?
Hilsen Funkyfrog.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2004 af sclk (Slettet)

Er det naturfag - det lyder som noget jeg godt kunne have lavet.. Hvis opløsningens temperatur som en funktion af den opløste mængde ammoniumnitrat med god tilnærmelse er en lineær funktion, skal den danne en tilnærmelsesvis ret linie i et almindeligt koordinatsystem - millimeterpapir. Altså tegn punkterne - temperatur og mængde - ind på mm-papir, tegn en streg, der går nogenlunde igennem punkterne - der skal være lige mange punkter(cirka) på hver side af stregen. Hvis så punkterne ligger nogenlunde på den der streg - eller linie som en lærer nok ville kalde det - er det med god tilnærmelse en lineær funktion...

Håber ikke det blev alt for forvirret...
Sara

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2004 af Averell (Slettet)

Du har sandsynligvis en række målepunkter med hvilken temperatur, der er ved hvilken mængde ammoniumnitrat. De data sætter du ind i et koordinatsystem med mængden af ammoniumnitrat udad 1.-aksen og temperaturen udad 2.-aksen. Hvis punkterne danner en nogenlunde ret linje, skal du slå en streg med din lineal, som tilgodeser flest mulige punkter, som kan "danse" omkring stregen.

Så gælder det bare om at skrive: "orv, jeg ser at punkterne afsat i et aritmetrisk (almindeligt ikke-logaritmisk) koordinatsystem og dermed kan jeg konkludere, at opløsningens temperatur med god tilnærmelse er en lineær funktion af den opløste mængde ammoniumnitrat (hvis det altså forholder sig sådan).

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2004 af Averell (Slettet)

Altså det andet indlæg var kommet til i mellemtiden, mens jeg skrev. I øvrigt skal du selvfølgelig lige have den rette linje med: "Orv, jeg kan se, at punkterne afsat i et aritmetrisk koordinatsystem danner EN RET LINJE. Det tager jeg som bevis for at der er tale om en linær funktion og blablabla.

Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.