Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Sprøgsmål på a niveau til mund eksamen
13. juni 2007 af
Dulk (Slettet)
Hej, nu har jeg læst erhverøkonomibogen for 2. gang, da jeg skal til mund eksamen..
Jeg er dog itvivl om nogen ting, så kan godt bruge noget hjælp...
Under kapitel 5. Aktivitetsoptimering:
Hvordan måler man virksomhedens aktivetet?
Under kapitel 8.
Hvad forstås der helt præcist ved den effektive rente?
tak..
Jeg er dog itvivl om nogen ting, så kan godt bruge noget hjælp...
Under kapitel 5. Aktivitetsoptimering:
Hvordan måler man virksomhedens aktivetet?
Under kapitel 8.
Hvad forstås der helt præcist ved den effektive rente?
tak..
Svar #2
16. juni 2007 af Camz (Slettet)
Hejsa... Jeg kan godt forklarer dig hvad den effektive rente er!!
Effektive rente er et udtryk for det samlede forventede afkast af en obligationsinvestering.
Eksempel: En obligation har en pålydende rente på 6%, handles til kurs 98, og udløber om et år, den effektive rente er da:
Direkte rente = 6/98 = 6,12%
Kursgevinst = (100-98)/98 = 2,04%
Effektiv rente = 6,12% + 2,04% = 8,16%
Mvh. Camz
Effektive rente er et udtryk for det samlede forventede afkast af en obligationsinvestering.
Eksempel: En obligation har en pålydende rente på 6%, handles til kurs 98, og udløber om et år, den effektive rente er da:
Direkte rente = 6/98 = 6,12%
Kursgevinst = (100-98)/98 = 2,04%
Effektiv rente = 6,12% + 2,04% = 8,16%
Mvh. Camz
Skriv et svar til: Sprøgsmål på a niveau til mund eksamen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
