Matematik
Bevis, til ensvinklede trekanter.
14. juni 2007 af
hulemusen (Slettet)
Hej.
Sidder og læser til matematik eksamen. Er på "den gamle" linje, og har brug for hjælp til et bevis fra 1.g. Det drejer sig om ensvinklede trekanter.
Har ting med forstørrelsesfaktor,k, og sådan. Men der er en sætning som jeg ikk helt kan bevise:
Hvis trekanterne A1B1C1 og ABC er ensvinklede gælder
a1/b1=a/b , a1/c1=a/c og b1/c1=b/c
Håber der er nogen der vil hjælpe.
Hilsen herfra
Sidder og læser til matematik eksamen. Er på "den gamle" linje, og har brug for hjælp til et bevis fra 1.g. Det drejer sig om ensvinklede trekanter.
Har ting med forstørrelsesfaktor,k, og sådan. Men der er en sætning som jeg ikk helt kan bevise:
Hvis trekanterne A1B1C1 og ABC er ensvinklede gælder
a1/b1=a/b , a1/c1=a/c og b1/c1=b/c
Håber der er nogen der vil hjælpe.
Hilsen herfra
Svar #1
17. juni 2007 af Smeedy (Slettet)
Hej...
Vinklerne er de samme i begge trekanter, dvs. at hvis du opstiller cosinus og sinus for retvinklede trekanter (lav dem selv til retvinklede for et generelt eksempel) så vil det være med samme vinkler.
Eks. vinkel A træder igen i begge trekanter, og modsat A ligger a og a1.
sin(A)=a/c samt sin(A)=a1/c1
Dvs. a/c=a1/c1
Osv. der skal lidt flere argumenter på bordet, men jeg håber du har set ideen...
Vinklerne er de samme i begge trekanter, dvs. at hvis du opstiller cosinus og sinus for retvinklede trekanter (lav dem selv til retvinklede for et generelt eksempel) så vil det være med samme vinkler.
Eks. vinkel A træder igen i begge trekanter, og modsat A ligger a og a1.
sin(A)=a/c samt sin(A)=a1/c1
Dvs. a/c=a1/c1
Osv. der skal lidt flere argumenter på bordet, men jeg håber du har set ideen...
Svar #2
05. november 2008 af ping317 (Slettet)
Kære ven xD
Man kan ikke bevise en sætning ved at genneralisere ud fra en trekant(tror jeg). Sidder også og tumler med problemet (jeg går i 1g)
Skriv et svar til: Bevis, til ensvinklede trekanter.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
