Matematik

hvad er reelle tal

14. juni 2007 af christian Thøgersen (Slettet)
hvad er reelle tal ??
hilsen christian thøgersen

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2007 af kleif

Det er almindelige tal som du altid har kendt.
Fx:
-1
0
1
1,2
5
10
100

osv...

Et komplekstal er bygget om af et reelt tal og et imagenært tal:
Re + jIm = 10 + j20

Her er det reelle tal: Re[10 + j20] = 10
Og det imagenære tal: Im[10 + j20] = 20


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2007 af kleif

Hvis du skal vise et komplekst tal i et koordinatsystem, så ligger de reelle tal ud af x-aksen, og de imagenære tal op af y-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2007 af kleif

Der står en helt masse gejl her:
http://en.wikipedia.org/wiki/Real_numbers

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2007 af blackduck (Slettet)

Hehe, det var noget af et spørgsmål :)

I gymnasieverden kan du roligt sige, at de reele tal er "alle tal".

Det er selvfølgelig en meget ukorrekt formulering, men en egentlig definition af de reelle tal falder langt uden for gymnasiepensum (selv på højniveau matematik). Hvis du er interesserede kan du jo evt. kigge på wikipedia.


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. oktober 2009 af delange (Slettet)

 Mht. Blackduck svar, vil jeg sige at det er ret forkert, det er rigtig nok at det i princippet er alle tal. Men at du roligt kan kalde dem for det i gymnasiet passer ikke helt. Jeg startede her i sommers med Mat som et A fag, og vi skal lave noget projekt om Tal. Det holder ikke at skrive at det bare er alle tal, men har skrevet : 
Reele tal

Reele tal, er alle de tal der kan skrives som en endelig brøk eller en uendelig brøk, dvs. brøker. Alle de hele tal og alle brøkerne er hele tal dvs. rationelle tal. Det præsenteres på en linje de rationelle ligger et sted på den uendelige linje, hvilket det irationelle ikke gør. Reele tal vises ved symbolet R, så du kan fx skrive L = R, det betyder at løsningen er alle de reele tal. Bredt sagt kan du sige at de reele tal er alle tal som vi kender, som fx 10 er et reelt tal, men hvis det er 10x er det noget ukendt og det vil sige ikke et reelt tal. Hvis du skal bruge de reele tal i et kordinat system sammen med en anden form for tal, så skal de reele altid være på x aksen, og fx de imaginere tal på y aksen.

Tror du/i at det er fint ?


Skriv et svar til: hvad er reelle tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.