Matematik

Andengradsligninger - løsninger

14. juni 2007 af Julie.K (Slettet)
Hej Alle.

Jeg har fået mine spørgsmål til årsprøve.
Det første handler om andengradsligninger, hvor man skal bevise diskriminantformlen.. Og det er fint nok. Men efterfølgende, skal man komme ind på andre metoder til at løse andengradsligninger.. Er der andre?? I så fald hvilke?

Mvh.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2007 af anne89anne (Slettet)

Faktorisering af et andengradspoly?

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2007 af ibibib (Slettet)

1. Gætte

2. Hvis a=1 er r1·r2=c og r1+r2=-b.

3. Hvis b=0 eller c=0 kan ligningen løses direkte.

Svar #3
14. juni 2007 af Julie.K (Slettet)

Hej anna89anne!
Okay, hvordan gør man det?

Hej ibibib!
Gætte er jeg med på ;) Forstår ikke helt, hvad du mener, med de to andre...?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#0 Tegn den ind på grafregneren og find nul-punkter.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2007 af de_gale (Slettet)

a+b+c=0
Hvis c=0, a+b+0=0 <=> a+b=0 <=> a=-b
Lignende gælder for b=0.

Et andetgradspolynomie kan skrives som a(x-r1)(x-r2) er de to rødder (løsningerne på andengradsligningen).

Hvis d=0 er der kun én løsning. Så kan andengradspolynomie skrives som a(x-r1)^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Hvorfor er a+b+c=0 ??

(x-2)(x-3)=x^2-5x+6

dvs a=1, b=-5 og c=6

a+b+c=2

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juni 2007 af ibibib (Slettet)

Et eksempel hvor c=0:
x²+4x = 0
x·(x+4) = 0
x=0 v x+4=0
x=0 v x=-4

Et eksempel hvor b=0:
x²-4 = 0
x² = 4
x = +-2.



Brugbart svar (0)

Svar #8
14. juni 2007 af anne89anne (Slettet)

Tjah se det kan jeg jo ikke 100% huske :P Som vist ved #5 - kan et andengradspolynomie skrives op som a(x-r1)(x-r2), og ved hjælp af polynomiets division kan en rod vist udregnes - det kræver dog du har den anden.
Hmm, - nogen der kan gi' et eksempel på polynomiets division?


Skriv et svar til: Andengradsligninger - løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.