Fysik
isotoper
16. juni 2007 af
kurdish20 (Slettet)
hej
Mg 24
12
Mg25
12
Mg26
12
der står i min bog at, alle tre isotoper har 12 protoner i kernen men massetallene,er forkellige fordi neutrontallene er det
jeg forstår ikke hvorfor tallene er forkellige, i massetallene når man har, den samme protoner 12
kan man se det i periodisk system ? hvorfor massetalen er forskellig
Mg 24
12
Mg25
12
Mg26
12
der står i min bog at, alle tre isotoper har 12 protoner i kernen men massetallene,er forkellige fordi neutrontallene er det
jeg forstår ikke hvorfor tallene er forkellige, i massetallene når man har, den samme protoner 12
kan man se det i periodisk system ? hvorfor massetalen er forskellig
Svar #1
16. juni 2007 af Riemann
Pr. definition er et stof Magnesium hvis det har 12 protoner.
Dvs., følgende kerner er alle Mg-kerner:
*en kerne bestående af 12 protoner og 12 neutroner (har massen ~12+12=24u)
*en kerne bestående af 12 protoner og 13 neutroner (har massen ~12+12=25u)
*en kerne bestående af 12 protoner og 14 neutroner (har massen ~12+12=26u)
Jeg håber, at dette hjalp lidt...
Dvs., følgende kerner er alle Mg-kerner:
*en kerne bestående af 12 protoner og 12 neutroner (har massen ~12+12=24u)
*en kerne bestående af 12 protoner og 13 neutroner (har massen ~12+12=25u)
*en kerne bestående af 12 protoner og 14 neutroner (har massen ~12+12=26u)
Jeg håber, at dette hjalp lidt...
Svar #2
16. juni 2007 af Riemann
Der skulle have stået
*en kerne bestående af 12 protoner og 12 neutroner (har massen ~12+12=24u)
*en kerne bestående af 12 protoner og 13 neutroner (har massen ~12+13=25u)
*en kerne bestående af 12 protoner og 14 neutroner (har massen ~12+14=26u)
*en kerne bestående af 12 protoner og 12 neutroner (har massen ~12+12=24u)
*en kerne bestående af 12 protoner og 13 neutroner (har massen ~12+13=25u)
*en kerne bestående af 12 protoner og 14 neutroner (har massen ~12+14=26u)
Svar #3
16. juni 2007 af kurdish20 (Slettet)
men hvordan kan du se, at det er 12 , 13, 14 der står jo ikke i periodisk system?
Skriv et svar til: isotoper
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
