Oldtidskundskab

Spørgsmål til Iliaden

16. juni 2007 af MP7 (Slettet)
Den drøm Zeus sender til Agamemnon - siger til Agamemnon, at han ruste grækerne til at gå i krig mod Troja osv. Men, hvorfor "tester" han dem så, ved at sige de på tage hjem, hvorefter de skal overtales.
Er det noget strategisk?

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2007 af wonderwall (Slettet)

Jamen, for netop at teste deres mod, lyver Agamemnon ved at sige, at han har besluttet sig for at kaste håndklædet i ringen og tage tilbage til hjemlandet, Grækenland. Han holder han råd med de øvrige ledere, derpå opfordrer han på skrømt(bedrag/bluff) i en folkeforsamling hele folket til at tagehjem - og det er alle med på. Til hans forfærdelse løber de derefter ivrigt til deres skibe.

Udover at achaiernes flugt er det, der fordrer selve indsatsen fra Odysseus and Nestor, så har denne begivenhed også et andet formål. For det første viser flugten hvor desperat den græske situation er blevet. Selv den ypperste leder, Agamennon, har fuldstændig overset den lave moral blandt sine tropper, idet han er blind over for hans mens iver for at opgive krigen. Og denne iver, hvor vi ser tropperne flygte tilbage til skibnene, skyldes ikke blot de ofre krigen allerede har krævet, men også frygten for fremtidige tab, det er alt sammen ting som ligger i baghovedet på soldaterne, sammen med deres længsel hjem og deres lave motivation.

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2007 af wonderwall (Slettet)

Samtidig er flugten og intensiteren af den græske lidelse også med til at betone hvor meget ære der er på spil i en eventuel græsk sejr. Homers læsere ved, at krigen mellem grækerne og trojanerne som bekendt endte med et trojansk nederlag. Derfor er denne episode med til at indikerer hvor tæt den græske hær var på at opgive indsatsen fuldstændig, og returnerer til Grækenland uden æren i beholdt. Det, at tropperne trods alt viser, at de er i stand til at rejse sig fra denne dybe desperation, minder os om, hvor stor en bedrift, der var tale om fra grækernes side.

Svar #3
17. juni 2007 af MP7 (Slettet)

Super:) - Mange tak:)

Brugbart svar (1)

Svar #4
18. juni 2007 af wonderwall (Slettet)

ja

se evt.(www.sparknotes.com)


Skriv et svar til: Spørgsmål til Iliaden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.