Matematik
Vigtige funktioner
27. april 2004 af
john vs. jon (Slettet)
lidt hjælp..
en vej med en bil, et punkt P ligger inde på en mark, og |OP|= a.
opskriv en regneforskrift for den funktion f(x), der angiveer bilens afstand fra P som funktion af dens position x på vejen.
Hvilken funktion er der tale omm, når a=0?
en vej med en bil, et punkt P ligger inde på en mark, og |OP|= a.
opskriv en regneforskrift for den funktion f(x), der angiveer bilens afstand fra P som funktion af dens position x på vejen.
Hvilken funktion er der tale omm, når a=0?
Svar #2
28. april 2004 af john vs. jon (Slettet)
okay.. så prøver jeg igen..
det er en figur der skal forestille en vej med en bil, mens P ligger inde på en mark, og |OP|= a.
opskriv en regneforskrift for den funktion f(x), der angiver bilens afstand fra P som funktion af dens position x på vejen.
Hvilken funktion er der tale om, når a=0?
det er hvad der står i opg.
det er en figur der skal forestille en vej med en bil, mens P ligger inde på en mark, og |OP|= a.
opskriv en regneforskrift for den funktion f(x), der angiver bilens afstand fra P som funktion af dens position x på vejen.
Hvilken funktion er der tale om, når a=0?
det er hvad der står i opg.
Svar #3
28. april 2004 af Brian (Slettet)
Vælg et nulpunkt for x på vejen. Det vil nok være smart, at vælge x=0 ret ud for a.
Når bilen er i position x, vil der kunne tegnes en retvinklet trekant med katede x hen ad vejen,l og katede a fra vejen og ind til P.
Herefter kan bilens afstand fra P beregnes v.h.a. Pythagoras.
Hvis a = 0, så må a jo ligge PÅ vejen, og det giver mulighed for nogle kraftige forenklinger. Afstanden er jo så bare |x| , se tegning. Dette ville også følge af ovenstående udregning, med a=0
Når bilen er i position x, vil der kunne tegnes en retvinklet trekant med katede x hen ad vejen,l og katede a fra vejen og ind til P.
Herefter kan bilens afstand fra P beregnes v.h.a. Pythagoras.
Hvis a = 0, så må a jo ligge PÅ vejen, og det giver mulighed for nogle kraftige forenklinger. Afstanden er jo så bare |x| , se tegning. Dette ville også følge af ovenstående udregning, med a=0
Skriv et svar til: Vigtige funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
