Fysik

densitet

20. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej


der står i min opg at stjernen 40 Eridani B som er en hvid dværg har en masse på 0,44 solmasser og en radius der er 1,5 % af solens . be´regn dens densitet


håber for svar

det haster

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2007 af holretz (Slettet)

Du kan gøre det på forskellige måder:

1) Hvis du har solmassen og solradius, så må du kunne udregne 40 Eridani B's masse og rumfang.

Altså masse_Eridani= 0.44*m_sol

rumfang_Eridani=(4/3)*pi*((1.5/100)*radius_sol)^3

densitet_Eridani = masse_Eridani/rumfang_Eridani

2) alternativt hvis du har udregnet en densitet for Solen, så kan du lave noget forholdsregning ud fra det.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2007 af Esbenps

Udregn rumfanget af objektet. Densiteten er så givet ved den totale masse divideret med rumfanget.

Svar #3
20. juni 2007 af thelife (Slettet)

hvor kommer 4/3 fra


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2007 af M_Malling (Slettet)

Den er en del af rumfandsformlen.
Som er: V=(4/3)pi*r^3

Svar #5
20. juni 2007 af thelife (Slettet)

hvad er formlen til intensitet kunne ik finde den i min bog

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Intensitet?

Mener du densitet? I så fald, Densitet = Masse/Volume

Svar #7
20. juni 2007 af thelife (Slettet)

nej intensitet

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Intensitet

Svar #9
20. juni 2007 af thelife (Slettet)

kan i give mig en eksempel på en intensitet opgave ligesom 1# gjorde

Skriv et svar til: densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.