Fysik

tyngdeacceleration

20. juni 2007 af miaoellgaard (Slettet)
Hej

i en rapport skal jeg bestemme tyngdeaccelerationen. forsøget går ud på at vi havde en timer, der afsatte 100 prikker pr. sek på en lang strimmel papir, der v start blev sluppet med et lod.
Efter at have udregnet afstanden mellem prikkerne og deraf hastigheden mellem prikkerne. Dette tegnede vi ind på en graf med hastighed som funktion af tid... nu kommer mit spørgsmål;

vi skal bestemme tyngdeacc. og på grafen ses en næsten lige linie- hvad gør man? Jeg kender til formlen g= G*M/R^2.

M= jordens masse
G= grav. konstanten
R= jordens radius...

men så får jeg jo den officielle tyngdeacc. for dk?! Er det fordi jeg skal bruge loddets masse?

Hilsen en forvirret en

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Hmmm... Hvis forsøget er udført på planeten Jorden er det vel kun logisk at du får den officielle tyngdeacceleration på Jorden, er det ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2007 af M_Malling (Slettet)

det lyder som om du gør det rigtigt. hvis du har fortaget forøsget her i landet så burde du jo i princippet få tyngdeacc. for DK.

Svar #3
20. juni 2007 af miaoellgaard (Slettet)

resultatet, når vi ud fra vores grafiske afbildning bestemmer tyngdeacc., skal netop tilnærmelsesvis ligge tæt på den off. tyngdeacc. i dk.

men det virker som om vores lærer vil have os til at udregne selve tyngdeacc. ud fra loddets fald- altså jordens tiltrækningskraft i loddet- og der smutter den for mig, for jeg kan kun gennemskue ovenstående formel:(

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2007 af M_Malling (Slettet)

hvis du skal regne den kraft loddet bliver påvirket med skal du vel bare sætte loddets masse ind i formlen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

1) Massetiltrækningen er en vektor:
G*(M*m)/r^3 *(r_vektor)

Accelerationen (hastighedsændringen pr. tidsenhed) skulle gerne vise sig at være konstant 9,8 m/s^2

Svar #6
20. juni 2007 af miaoellgaard (Slettet)

ja men vel ikke som M ? det er jo jordens masse... det må være lille m, men den indgår ikke i formlen... så ville jeg sige f=m*g, altså g= m*f - men så ved jeg ik hvad min f umiddelbart er:S

Svar #7
20. juni 2007 af miaoellgaard (Slettet)

hmmmmmm dumme forvirrende forsøgsvejledning... tak for jeres forsøg

Skriv et svar til: tyngdeacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.