Matematik
Vektors længde
21. juni 2007 af
cit (Slettet)
[vektor a] i anden = [vektor a1] i anden + [vektor a2] i anden
ensbetydende med, at [vektor a] i anden = a1 i anden + a2 i anden
hvorfor kan man fjerne længde-tegnene for a1 samt a2...?
ensbetydende med, at [vektor a] i anden = a1 i anden + a2 i anden
hvorfor kan man fjerne længde-tegnene for a1 samt a2...?
Svar #3
21. juni 2007 af frodo (Slettet)
En norm af en vektor kan defineres som kvadratroden af det indre produkt.
konkret fås her, at ||v||^2=a*a, hvor * angiver skalarproduktet
konkret fås her, at ||v||^2=a*a, hvor * angiver skalarproduktet
Svar #4
21. juni 2007 af cit (Slettet)
ok.. tror ikke helt jeg er med endnu...
længden af tværvektoren a = længden af vektor a
Hvorfor er det rigtigt?
længden af tværvektoren a = længden af vektor a
Hvorfor er det rigtigt?
Svar #5
21. juni 2007 af ysubhi (Slettet)
lad vektor a være en vektor i planen. da vil du have vektor a=(a1;a2)
heraf:
â=(-a2;a1)
der gælder:
|a|=kvadr((a1)^2+(a2)^2)
|â|=kvadr((-a2)^2+(a1)^2)
<=>|â|=kvadr((a2)^2+(a1)^2)
<=>|â|=|a|
heraf:
â=(-a2;a1)
der gælder:
|a|=kvadr((a1)^2+(a2)^2)
|â|=kvadr((-a2)^2+(a1)^2)
<=>|â|=kvadr((a2)^2+(a1)^2)
<=>|â|=|a|
Skriv et svar til: Vektors længde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
