Fysik

kinetiske energi i joule

22. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej


der står i min opg at

et projekttil fra en riffel vejer 5 g og har hastigheden 800 m/s beregn projektilets kinetiske energi i joule

er det sådan her


1/2*m*v^2

0,5*5g*800 m/s =

´når man skal omregne det til joule er det * 1000


håber for svar

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2007 af M_Malling (Slettet)

det er en rigtig udregning, men husk altid at holde dig til enhederne regn altid masse i kg.

svaret er 1600 J= 1,6kJ

hvorfor ville du *1000

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2007 af unobuno (Slettet)

v^2=(800m/s)^2
og nej du skal ikke gange med 1000 så får du et resultat i millijoule mJ


0,5*5g*(800 m/s)^2=dit resultat

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2007 af mathon


E_kin = (1/2)*m*v^2 = 0,5*0,005*kg*(800*m/s)^2 =

1600 kg*m^2/s^2 = 1600 Nm = 1600 J

Svar #4
22. juni 2007 af thelife (Slettet)

ok mange tak hvad står endeligt NM for

så hvis jeg skal finde det i joule skal man sige :100 J

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2007 af mathon


...Nm er Newtonmeter...

Skriv et svar til: kinetiske energi i joule

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.