Fysik
bølgelægnde
24. juni 2007 af
thelife (Slettet)
hej
der står i min opg at
på en guiter er E-strengen 65,5 cm lang og afgiver grundtonen 82,4 Hz
hvilken bølgelægnde har de lydbølge der udsendes fra stregen?
Tak på forhånd
der står i min opg at
på en guiter er E-strengen 65,5 cm lang og afgiver grundtonen 82,4 Hz
hvilken bølgelægnde har de lydbølge der udsendes fra stregen?
Tak på forhånd
Svar #1
24. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du ved, at der er knudepunkter, der hvor strengen er fastgjort i enderne, derfor er der amplitudemax på midten af strengen, så denne svarer til en halv bølgelængde (tænk på en sinuskurve, eller endnu bedre tegn en), så:
2*L = 1,30 meter = Lambda
2*L = 1,30 meter = Lambda
Skriv et svar til: bølgelægnde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
