Matematik

er det regnet rigtigt ud?

02. maj 2004 af Jolly (Slettet)
Hey, jeg er lige i gang med at øve mig inden jeg skal op til skr. prøve... Så ville høre om der er nogen, der vil checke resultaterne? og forklare hvorfor og hvad jeg har gjort forkert/ikke har styr på - hvis jeg har regnet forkert. på forhånd tak!:)

1.opg:
En saltopløsning har en massefylde på 1,297 gram pr. mililiter.

*Hvor mange gram NaCl er der opløst pr. liter?

udregning: 1,297 g/mL:1000 = 0,001297g NaCl
-----------------------------------------
2. opg:
et tomt bæger vejer 130,3 g. Når der er hældt 120 mL væske i bægeret, vejer det 220,2 g.

*Beregn væskens massefylde.

udregning: massefylde=vægt*rumfang
(220,2-130,3g)*120mL = 10788g/mL

er meget i tvivl om det er rigtigt. Hvordan regner jeg 10788g/mL til kg/L?
skal 10788g/mL divideres med 1000 = kg/L?

----------------------------------------
3.opg:

I en gryde med massen 1,6 kg hældes 1,3 kg vand.

*hvor meget energi skal der mindst bruges for at opvarme gryden med vand fra 20 til 100 grader celcius?

Udregning: E=m*c*T
(1,6kg + 1,3 kg)*4180 J/kg*c*80 grader
= 969760 J = 969,76 kJ

Kogepladen, der bruges til opvarmningen, har en effekt på 1800 W,og opvarmningen tager 7 minuter.

*beregn hvor mange procent af energien, det går til opvarmningen af gryde og vand.

Udrening: (Er gået i stå i denne opgave...)

-----------------------------------
mange tak for din tid!:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2004 af sontas (Slettet)

massefylden er bestemt således

rho = m/V ikke rho = m*V.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2004 af sontas (Slettet)

Evand = 1,3kg * 4180 J/kg*80grader =
og
Egryde = 1,6kg * (c) * 80grader =

og så E =1,3kg * 4180 J/kg*80grader + 1,6kg * (cgryde) * 80grader.
og så brug E1= P*t
og så nyttevirkning = E/E1

du aner ikke hvilket materiale gryden er lavet af eller hvad?

Svar #3
02. maj 2004 af Jolly (Slettet)

et tomt bæger vejer 130,3 g. Når der er hældt 120 mL væske i bægeret, vejer det 220,2 g.

*Beregn væskens massefylde.

udregning:
(220,2g-130,3g):120 mL = 0,75 g(mL

Er det rigtigt? og kan du hjælpe mig med den sidste opgave?

Svar #4
02. maj 2004 af Jolly (Slettet)

#2 jo gryden er lavet af jern

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2004 af sontas (Slettet)

jeg vil vove og påstå, at opgaven er uløselig, hvis du ikke får angivet hvilket materiale den gryde er lavet af.
Altså den sidste.

Svar #6
02. maj 2004 af Jolly (Slettet)

den er lavet af jern, men får ikke noget tal oplyst om det

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2004 af sontas (Slettet)

okay så gør som jeg skriver her :

E =1,3kg * 4180 J/kg*K*80grader + 1,6kg * (452J/kg*K) * 80grader.

og så brug E1= P*t
nyttevirkning = E/E1


Svar #8
02. maj 2004 af Jolly (Slettet)

mange tak!:)

Men kan ikke huske hvad p står for?

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2004 af sontas (Slettet)

P er effekten i dit tilfælde 1800W

Svar #10
02. maj 2004 af Jolly (Slettet)

takker!:)



Skriv et svar til: er det regnet rigtigt ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.