Matematik

Hvor gør man af det a..??

25. juni 2007 af RiePigen (Slettet)
Hej igen =P jeg sidder og kigger på formlen for a i en lineær vækst når man regner formlen får man i den sidste del dette: y2-y1=ax2-ax1 derefter får man y2-y1=a(x2-x1) hvor gør man af det a der stod foran x1 og hvordan kan der pludselig komme parantes om..???

håber i vil hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2007 af baaaay (Slettet)

De har bare gjort det modsatte af at gange ind i en parentes ("sætte uden for parentes"):

a(x2-x1) = ax2-ax1

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2007 af max_bio (Slettet)

#0 Tjek post :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2007 af mathon


(y-yo) = a(x-xo)

y-yo = a*x-a*xo

y = a*x + (yo-a*xo)
eller
y = a*x + b, hvor b = yo-a*xo

Skriv et svar til: Hvor gør man af det a..??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.