Fysik
Varmefylde og varmekapacitet.
25. juni 2007 af
Amigo (Slettet)
Hej alle
Er det korrekt forstået, at forskellen på varmefylden c og varmekapaciteten C er, at varmefylden angiver den energi i joule, der skal tilføres et stof, for at det opvarmes én grad, mens varmekapaciteten angiver stoffets evne til at gemme varme, således at varmekapaciteten betegner den mængde energi målt i joule, der skal til for at ændre et stofs temperatur én grad?
...og at følgende formel i øvrigt er gældende:
C = m * c <=> c = C / m
Hvor C = varmekapaciteten
Hvor c = varmefylden
Hvor m = massen
På forhånd tak!
Amigo
Er det korrekt forstået, at forskellen på varmefylden c og varmekapaciteten C er, at varmefylden angiver den energi i joule, der skal tilføres et stof, for at det opvarmes én grad, mens varmekapaciteten angiver stoffets evne til at gemme varme, således at varmekapaciteten betegner den mængde energi målt i joule, der skal til for at ændre et stofs temperatur én grad?
...og at følgende formel i øvrigt er gældende:
C = m * c <=> c = C / m
Hvor C = varmekapaciteten
Hvor c = varmefylden
Hvor m = massen
På forhånd tak!
Amigo
Svar #1
25. juni 2007 af mathon
E_opvarmning = m*c*delta_T
hvor
m er masse [kg]
c er specifik varmelkapacitet [J/(kg*C)]
delta_T er temperaturænding [C]
eller
E_opvarmning = C*delta_T
hvor
C (stort c) er varmekapaciteten [J/C]
og
C = m*c
Svar #2
25. juni 2007 af Amigo (Slettet)
Det ville være rart med et konkret svar. Jeg er bevidst om ovenstående, som jo i øvrigt giver mig ret. Skriv "Ja, det er korrekt" for præcisionens skyld, ellers bliver en mindre naturvidenskabelig studerende som mig dybt forvirret! :)
Skriv et svar til: Varmefylde og varmekapacitet.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
