Fysik
Projicering
04. juli 2007 af
Søren_B (Slettet)
Se følgende:
http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=56169
Lodret projicering giver: 0 = mg - cos(60)*F_kabel
Vandret: 0 = F_vandret + cos(30)*F_kabel
Men så bliver F_vandret (kraften på den vandrette stang) jo negativ?
http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=56169
Lodret projicering giver: 0 = mg - cos(60)*F_kabel
Vandret: 0 = F_vandret + cos(30)*F_kabel
Men så bliver F_vandret (kraften på den vandrette stang) jo negativ?
Svar #1
04. juli 2007 af iB (Slettet)
Ja, og det gør ikke noget :-)
At kraften er negativ, betyder jo bare, at den er modsat rettet, den retning du har defineret som positiv for kraften. I dette tilfælde er der et tryk ind på stangen i hver enden, og så kalder man det logisk nok en trykstang. Det skrå kabel har et træk i hver ende, og det kalder man så for en trækstang. ("Stang" betyder bare, at elementet ikke er påvirket af noget moment)
At kraften er negativ, betyder jo bare, at den er modsat rettet, den retning du har defineret som positiv for kraften. I dette tilfælde er der et tryk ind på stangen i hver enden, og så kalder man det logisk nok en trykstang. Det skrå kabel har et træk i hver ende, og det kalder man så for en trækstang. ("Stang" betyder bare, at elementet ikke er påvirket af noget moment)
Skriv et svar til: Projicering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
