Matematik

Koordinatsættet

04. juli 2007 af Mettz (Slettet)
Hej allesammen..
Jeg sidder lige med det her stykke som jeg simpelthen ikke kan finde ud af. Så ville være meget glad for alt den hjælp jeg kan få..

En cirkel har ligningen x^2-4x+y^2+6y = -8
Bestem centrum og radius for cirklen.
(Har jeg gjort - r= kvadratrod 5, c = (2,-3)
Beregn koordinatsattet til hvert af cirklens skæringspunkter med andenaksen.. (Og det giver bare ingen mening..)

Så vær sød at hjælpe..
På forhånd tak

Mette

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juli 2007 af vag (Slettet)

Du skal beregne koordinatsættet til de to skæringspunkter med andenaksen.

Alle punkter på andenaksen har førstekoordinaten 0.

Derfor skal du sætte X=0 og beregne y.

Svar #2
04. juli 2007 af Mettz (Slettet)

Jamen sætter jeg så x =0 i ligningen eller hvad? For det har jeg gjort og jeg synes ikke det passer..

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Skal der ikke st "-6*y" i stedet for + "6y"?

Svar #4
04. juli 2007 af Mettz (Slettet)

nej.. der står 6*y

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

jeg får r=1

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

nej, der er rigtigt nok, som du har fundet det, jeg overså et led

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juli 2007 af Kris18 (Slettet)

ja du skal bare sætte x = 0 ind i ligningen... skulle gerne give 2 løsninger...

Svar #8
04. juli 2007 af Mettz (Slettet)

Okay.. Det havde jeg nemlig gjort, men jeg troede så jeg havde fundet x.. Men det har jeg så ikke..

Men tak skal i have allesammen.. :D

Tror den er der nu..

Skriv et svar til: Koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.