Matematik

Hvordan beregnes hældningen?

07. juli 2007 af jagged (Slettet)
Mange år efter jeg havde matematik er dette spørgsmål pludselig blevet relevant, derfor håber jeg der sidder nogen derude som er klogere end jeg.

Hvis du har denne funktion:

P = (konstant) + 0.5(a) - 0.33 (b)

Hvordan kan man så beregne hældning på en linie som viser forholdet mellem P, a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juli 2007 af iB (Slettet)

P som funktion af to variable (a og b), vil ikke kunne vises som en linie. Når du har to variable, er du nød til at have en 3. dimmension med, for at kunne beskrive grafen. Evt. kan du jo holde hhv. a eller b konstant, og så betragte P som en funktion af bare en variabel?

Du er også meget velkommen til at beskrive din problemstilling lidt nærmere herinde, og komme lidt ind på, i hvilken sammehæng det er, er så skal folk sikkert hjælpe dig videre :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juli 2007 af Madsst (Slettet)

Det bliver du nødt til at uddybe. Jeg forstår ikke spørgsmålet. Hvis P, a og b er variable er det en linie i rummet. Så en hældning skal være i en bestemt retning.

Svar #3
07. juli 2007 af jagged (Slettet)

Okay, jeg prøver lige at uddybe problemet lidt.

Det er dukket op i forbindelse med noget statistisk arbejde.

Ved hjælp af OLS (mindste kvadraters metode) har jeg fået estimeret en model der ser således ud.

P = (konstant) + 0.34*(forventet inflation) - 0.27*(arbejdsløsheden) + (fejlled)

Det er et forsøg på at estimerer den såkaldte Phillipskurve i en simpel model. Phillipskurven giver et forhold mellem inflation og arbejdsløshed.

Normalt "tegnes" dette forhold i en figure med inflation ad den ene akse og arbejdsløshed af den anden, og det er den kurve jeg gerne vil frem til.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juli 2007 af iB (Slettet)

Se evt http://peecee.dk/?id=56593 for en grafisk fremstilling af
P = (konstant) + 0.5(a) - 0.33 (b)

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juli 2007 af Madsst (Slettet)

#3 Phillipskurven (moderne) er et plot af arbejdsløshed mod inflation. Hvis det er denne sammenhæng du ønsker at estimerer, så skal du vel have arbejsløsheden eller inflationen som afhængig variabel. Altså, udfør en simpel regression af arbejdsløsheden på inflationen.

Skriv et svar til: Hvordan beregnes hældningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.