Studievejledning

udregning af snit

08. juli 2007 af PLØK (Slettet)
Ehm altså hvis man har to valgfag efter den nye reform på b-niveau og ellers de obligatoriske niveauer, hvad bliver gennemsnittet så hvis man har fået 7 i alle fag til alle eksamener på hf?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juli 2007 af Billal001 (Slettet)

Så bliver det vel 7 efter den nye skala, og 8.5 efter den gamle.

Svar #2
08. juli 2007 af PLØK (Slettet)

naa der er jo forskellige vægtninger...

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juli 2007 af allan_sim

#0.
Hvis du har fået 7 i alle eksaminer, er dit gennemsnit selvfølgelig 7. Hvad skulle trække det i andre retninger?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juli 2007 af Romulus (Slettet)

Ja, men i det tilfælde, at du får 7 i alle fag, kommer du jo hverken over eller under 7, så ja, dit gennemsnit bliver 7...

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juli 2007 af Billal001 (Slettet)

#2 Uddyb?

Svar #6
08. juli 2007 af PLØK (Slettet)

Jeg tænker at fx mit eksamensprojekt der vægter med to (7 gange 2) og alle b-niveau fag vægter med 1,5
Altså det kan godt være jeg ik kan regne?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. juli 2007 af allan_sim

#6.
Ja, de vægter sådan, men du skal så selvfølgelig også dividere med det samlede antal vægte, når du finder gennemsnittet.

Eksempel:

10 på B-niveau. Vægt 1,5
4 på C-niveau. Vægt 1
7 på C-niveau. Vægt 1

Snit: (10*1,5+4*1+7*1)/(1,5+1+1) ~ 7,4

I øvrigt vægter eksamensprojektet 1,5 på hf.


Svar #8
08. juli 2007 af PLØK (Slettet)

allan kan se i din beregner at du har glemt det tværfaglige eksamenprojekt der vægter med to.
blot til orientering.
Okay så langt så godt tak

Tror nok at der i fag på b- og A niveau hvor der både er skriftlige og mundtlig prøve tæller de hver med vægten 0,75

Har du et link til en side der kan beregne?

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. juli 2007 af allan_sim

#8.
Nej, eksamensprojektet på 2-årigt hf vægter 1,5 og er at finde i nederst mit regneark.

Ja, vægten deles ligeligt, hvor der er mere end én karakter i et fag, dvs. 0,75 på B-niveau og 1 på A-niveau.

Svar #10
08. juli 2007 af PLØK (Slettet)

Okay så må du undskylde.
godt du har styr på det :)

Svar #11
08. juli 2007 af PLØK (Slettet)

allan sim
Nu spørger jeg igen..
Hvad er ideen med at have fag og eksamener der vægter forskelligt, hvis man alligevel blot dividerer med vægtningens talværdi?

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. juli 2007 af Peden (Slettet)

#11:
Ideen er at nogen eksamener på måde er vigtigere end andre. Altså vil et godt resultat med vægt 2 trække mere op, end et godt resultat med vægt 1. Det omvendte gør sig naturligvis gældende for et dårligt resultat.

Svar #13
08. juli 2007 af PLØK (Slettet)

Det ér jo det jeg mener men hvis man siger en vægt med 1,5 står1,5 gange på beviset så bliver det jo det samme som vægten en?

Jeg mener man skal sige eks 7 gange 1,5 =10,5 fordelt på en og ikke 1,5

Kan godt være det er mig der endnu engang misforstår det !

Svar #14
08. juli 2007 af PLØK (Slettet)

Se allans eksempel det er derfra jeg tænker han deler med 1,5 i stedet for med 1 hvis du forstår..

Brugbart svar (0)

Svar #15
08. juli 2007 af allan_sim

#14.
Hvis nu eksempelvis 10-tallet var opnået på c-niveau i stedet for b-niveau i mit eksempel (og et 4-tal på b-niveau), så ville udregningen give

(4*1,5+10*1+7*1)/(1,5+1+1) ~ 6,6

Det er altså de samme tre karakterer, der er givet, men gennemsnittet varierer fra 6,6 til 7,4 på grund af vægtningen.


Svar #16
08. juli 2007 af PLØK (Slettet)

Det vil jeg jo ikke modsige.
Jeg skal nok lige tænke over det lidt, jeg tror også du har forstået hvad det er jeg ikke forstår og har forsøgt at forklare det på den mest logiske måde.





Svar #17
08. juli 2007 af PLØK (Slettet)

jeg har prøvet emd enkle tal
vægt med 1: (c-niveau) 10*1=10/1=10

vægt med 1,5: (b-niveau) 10*1,5/1,5=10

Det er sådan jeg regner og kan ik se at vægtningen på 1,5 skulle blive bedre.

Brugbart svar (0)

Svar #18
08. juli 2007 af allan_sim

#17.
Det gør den heller ikke, når du kun regner med en enkelt karakter. Det er, når der udregnes et gennemsnit af flere karakterer, at det har betydning.

Svar #19
08. juli 2007 af PLØK (Slettet)

Jamen så får jeg lært lidt tiltrængt matematik i det mindste, tak endnu engang

Skriv et svar til: udregning af snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.