Matematik

trigonometri

17. marts 2002 af SP anonym (Slettet)
Hjælp !!!

Opgave:

I en gyde(smal vej) står to stiger.
Den ene er 2 meter lang, og den anden 3 meter lang. De krydser hinanden i et punkt, hvilket ligger 1 meter over jorden/vejen.

Spørgsmål hvor bred er vejen ?.



Svar #1
17. marts 2002 af SP anonym (Slettet)

Vink:

De to stiger danner to vinkelrette trekanter og vha. pytagoras er den ikke svær at regne.

(Jeg går ud fra at stigerne rammer hinanden i toppen)

Mvh Jean<\\b>

Svar #2
17. marts 2002 af SP anonym (Slettet)

de behøves ikke at være vinkelrette, brug cosinus eller sinus relationerne istedet for pytagoras

Svar #3
17. marts 2002 af SP anonym (Slettet)

Hvis der i opgaven menes at stigerne krydser hinanden, altså at de ikke står med hver sin top på hinanden. Kan den ikke løses.
Du skal bruge mindst 3 oplysninger i en trekant for at regne resten ud. Altså må man konkludere at sidelængde a=3 og c=2 og b=x
samtidig kender du højden som gør at du kan dele op i 2 vinkelrette trekanter. På den måde har du i ABC(1) at længde a=1 og c=2 og vinkel C=90 grader
og tilsvarende har du i ABC(2) at a=3 og c=1 og vinkel A = 90 grader.
Ud fra disse oplysninger burde det ikke være svært at regne opgaven ud med sinus- eller cosinusrelationerne.

Svar #4
18. marts 2002 af SP anonym (Slettet)

1.231 meter
Stigerne står ikke med toppen mod hinanden såvidt jeg tolker opgaven.

Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.