Matematik

Matematik opgaver

08. maj 2004 af ababab (Slettet)
Hey...

jeg har lige haft en prøve-eksamen i matematik!

problemet er bare at jeg har fået den tilbage, hvor der er enkelte fejl...

Min lærer har ikke haft mulighed for at komme med de rigtige løsninger, grundet tidsmangel, da vi er igang med et andet emne, der ligger udover pensum...

derfor kunne det være meget rart, hvis i kunne hjælpe mig til den rigtige løsning...

--------------------------------------------

funktionen f er givet ved
f(x)= ln(x^3) , x>0
Bestem f'(x)

mit forslag var: (3(ln(x)^2))/x , men det var forkert... help?

--------------------------------------------
funktionen f er givet ved
f(x)= (4x^2-9)/x ,hvor x er forskellig fra 0

1)bestem ligningerne for evt. asymptoter til grafen for f= det har jeg lavet rigtigt!

2)bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (3;f(3)) = her har jeg lavet fejl... hvordan laver man den?

--------------------------------------------

håber på hjælp, så jeg bliver bedre rustet til en potentiel matematik-eksamen c",)

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2004 af riquelme (Slettet)

1) du bruger kædereglen omvendt.. f'(x) = 1/x³·3x² = 3/x

2) sæt ind i formlen for tangenten y = f(x0) + f'(x0)(x-x0), hvor x0 = 3 i dit tilfælde

Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

1)

Brug http://www.calc101.com/webMathematica/derivatives.jsp#topdoit


2)a)

...


2)b)

Ved differentiation af f, finder du følgende:

f'(x)=4+9x^(-2)

Nu bruger du så den formel, der henvises til i #1. Heraf fås, at

y = f(3)+f'(3)(x-3) = ... = 5x-6

Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2004 af Samuel (Slettet)

Mjaaa, men funktionen er jo sammensat, #2.

1) f(x)=ln(x^3)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2004 af Samuel (Slettet)

hovsa.

1) f(x)=ln(x^3)

f'(x)=ln'(x^3)*(x^3)' = (1/x^3)*3x^2

Brugbart svar (1)

Svar #5
09. maj 2004 af Samuel (Slettet)

Svaret i #1 (og #2) er også rigtigt, men er min metode ikke den mest overskuelige?

Svar #6
11. maj 2004 af ababab (Slettet)

tak for hjælpen d'herrer....

men kan i hjælpe mig med det andet?

Brugbart svar (1)

Svar #7
11. maj 2004 af erdos (Slettet)

Hvad mangler du at få svar på?

Brugbart svar (1)

Svar #8
16. maj 2004 af zIOn (Slettet)

Det hele skulle være korrekt besvaret, er i hvert fald kommet frem til det samme, hvad var det andet?

Svar #9
16. maj 2004 af ababab (Slettet)

Det er mig der vrøvler...
jeg har nemlig ikke fået skrevet opgaven, som jeg skulle have hjælp til:
her er den:
I trekant ABC er følgende størrelser givet:
vinkel A=40 grader , b=12 cm og c=15 cm
det oplyses desuden at trekant ABC ikke er retvinklet.

beregn størrelsen af vinkel B?

hjælp, da jeg ikke ved hvilke relationer(sinus, cosinus), jeg skal bruge
---------------------------------------

beregn arealet af trekant ABC:
det er vel bare at indsætte i den pågældende formel...
---------------------------------------

håber på hjælp

Brugbart svar (1)

Svar #10
16. maj 2004 af Samuel (Slettet)

Ad 1: Du kender to sider og vinklen imellem dem - benyt cosinus-relationen tre gange til at bestemme den sidste side og de sidste to vinkler.

Ad 1: Ja, men idet at den ikke er retvinklet, er T=½*a*b*sin(C).

Skriv et svar til: Matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.