Fysik

Energiomsætning

21. august 2007 af kaspx (Slettet)
Jeg har lidt problemer med at forstå hvad der menes med det følgende spørgsmål:

"Beregn den effekt, hvormed energien omsættes i cyklisten, når cyklisten har virkningsgraden 0,26"

Jeg har forud for dette spørgsmål beregnet, at cyklen skal tilføres en effekt på 330 W for at holde en given fart når der tages hensyn til luftmodstand og rullemodstand.

Spørgsmålets formulering finder jeg ret forvirrende... Jeg gætter på de mener hvor meget effekt der reelt skal bruges for at få den påkrævede. Dvs.:

P_nødv / 0,26

Kan nogen hjælpe mig til at forstå denne kryptiske formulering?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2007 af The Master (Slettet)

Kommer der et nyt valg? Alle går rundt og snakker om det??

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Effekten er arbejdet pr tidsnhed (Joule/sek), når du har fundet den størrelse (A) siger du 0,26*A, så har du svaret.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2007 af The Master (Slettet)

#2spring

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg har skrevet til statsministeren, og foreslået ham, at han ikke udskriver valg nu, men venter til de andre er kørt trætte og er blevet frustrerede over, at der alligevel ikke sker noget. Så er tiden inde. Lad de andre endelig blive i troen og trykke deres valgplakater o.s.v.
Hvis han venter 1 1/2 år, så huskes han af eftertiden som en dygtig strateg. Det er ikke statsministeren, der slår på valgtrommerne.
Men inderst inde tror jeg alligevel, at det kommer.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

#2

Jeg vil nu give kaspx ret i sin fortolkning af, at der skal omsættes MERE energi i cyklisten (han skal arbejde hårdere) end de 330 W som er påkrævet for at opretholde den givne fart.

Herved fås

P_cyklist = P_mek / virkningsgraden
= 330 W / 0,26 = 1269 W
~ 1,3 kW

I øvrigt håber jeg, at vi snart får en ny regering :-)

Svar #6
21. august 2007 af kaspx (Slettet)

#5: Jeg holder mig til min nuværende besvarelse, så ser vi hvad en anden civilingeniør (min underviser) siger i morgen :)

Svar #7
23. august 2007 af kaspx (Slettet)

#5: Vores fremgangsmåde var den korrekte. Min underviser mente dog også, at formuleringen var noget kryptisk.

Tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#5
Det er præcis det, jeg skriver, 26% af den totale effekt udnyttes resten er til fuglene

Skriv et svar til: Energiomsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.