Matematik
Trekant, mangler vinklerne!
25. august 2007 af
xolido (Slettet)
Hej alle...
Jeg har fået en opgave der lyder på at finde vinklerne i en trekant (det er ikke en retvinklet tekant).
Hvordan gøres dette når jeg kun har siderne a=6m b=9m c=4m.
Jeg har fundet en formel der siger: (eks. ved at finde C): c^2=a^2+b^2-2*a*b*cos(C)
Men jeg kan jo ikke skrive cos(C) ind når jeg ikke har <C.
Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan den omskrives eller evt har en anden måde den skal regnes på?
Mvh Malene...
Jeg har fået en opgave der lyder på at finde vinklerne i en trekant (det er ikke en retvinklet tekant).
Hvordan gøres dette når jeg kun har siderne a=6m b=9m c=4m.
Jeg har fundet en formel der siger: (eks. ved at finde C): c^2=a^2+b^2-2*a*b*cos(C)
Men jeg kan jo ikke skrive cos(C) ind når jeg ikke har <C.
Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan den omskrives eller evt har en anden måde den skal regnes på?
Mvh Malene...
Svar #2
25. august 2007 af xolido (Slettet)
Mange tak :)
Hvad gøre jeg så ved cos(C)? Er det vinklen eller skal der regnes videre?
Hvad gøre jeg så ved cos(C)? Er det vinklen eller skal der regnes videre?
Svar #4
25. august 2007 af xolido (Slettet)
Ved (a^2+b^2-c^2)/(2ab) får jeg resultatet 0,935, er det så cos-1(0,935)?
Det giver nemlig 20,77, hvilket virker meget rigtigt :)
Det giver nemlig 20,77, hvilket virker meget rigtigt :)
Skriv et svar til: Trekant, mangler vinklerne!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
