Matematik

Matematikbutikkens besvarelse...

10. maj 2004 af Lunaluna (Slettet)
Har købt nogle færdigregnede besvarelser på www.matematikbutikken.dk og har forsøgt at regne dem selv.
Dog er jeg gået lidt i stå ved flg. enkle reduktion:

(a-b)^2 -2b(b-a)

Som matematikbutikkens besvarelser laver om til:
a^2-b^2-2ab-2b^2+2ab

Hvor jeg vil have det til:
a^2+b^2-2ab-2b^2+2ab

For jeg mener da at kvadratsætningerne lyder:
(a-b)^2 =a^2+b^2-2ac ...

Men nu bliver jeg pludselig i tvivl da jeg aldrig før har fundet fejl i matematikbutikkens besvarelser....

Nogen der kan fortælle mig hvem der har ret?

Mange hilsener

Luna

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2004 af erdos (Slettet)

Det har du... Og det er da ekstremt dårligt, når det endda er noget, du giver penge for!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2004 af JulieJense (Slettet)

Jep.. som Kalle siger - du har ret og ja, det er sgu ekstremt dårligt!

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2004 af Cas_sen (Slettet)

brug købeloven og forlang dine penge tilbage :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2004 af Niels (Slettet)

Har også efterhånden fundet et par fejl i deres besvarelser - bekræfter vel bare ingen er perfekte :) - eller at det vist er gået lidt for hurtigt :(

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2004 af Samuel (Slettet)

Mjaaaa, men når man ligefrem er så desperat at man betaler sig fra at lave sine egne lektier, kan man vel dårligt beklage sig... :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2004 af Brian (Slettet)

Ja, det ser ud til at den biks du nævner har en fortegnsfejl i sit produkt...

Uner alle omstændigheder vil det være det eleganteste at observere, at

(b-a) = -(a-b),

hvormed

(a-b)^2 - 2b(b-a)
= (a-b)^2 + 2b(a-b) (har brugt ovenstående)
= (a-b)( (a-b) + 2b ) (træk (a-b) udenfor)
= (a-b)( a + b ) (udregning)
= a^2 - b^2 (en kendt regel)

Dette svarer til dit eget resultat

Svar #7
10. maj 2004 af Lunaluna (Slettet)

Jeg ville nu ikke kalde det at betale mig fra mine lektier, da det ikke er lektier men udelukkende for at øve mig til eksamen :-)
Men lidt desperat er man vel altid ;o)

Kh Luna

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2004 af molly (Slettet)

SNYD SNYD SNYD

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2004 af PONY (Slettet)

Det er da overhovedet ikke snyd!! Der er da ingen ide i at lave en opgave og så ikke se svaret bagefter. Hvis det er forkert er der jo lavet en fejl, som så kan rettes FØR eksamen!

Svar #10
11. maj 2004 af Lunaluna (Slettet)

Jeg kan nu heller ikke se hvad der er snyd ved det... Jeg øver mig til den skriftlige matematikeksamen... Det er det samme som at få et gammelt eksamenssæt med tilhørende svar fra sin lærer, hvad de fleste får før de skal op...

Skriv et svar til: Matematikbutikkens besvarelse...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.